Chinese teler zet in op tomatenverkoop voor high-end-markt

"Tomaten die lekker zijn, zijn gemakkelijk te verkopen en ze zijn erg populair bij de consument." Op 17 mei, in een groentekas in Gu'an County, was teler Zhang Yongqiao druk bezig met het oogsten van tomaten. Zijn tomaten worden niet alleen online verkocht, maar ook verzonden naar de groentegroothandelsmarkten in Beijing en omgeving.

Op de foto Zhang Yongqiao, die tomaten oogst in een kas in Gu'an County. (Foto: Men Congshuo)

In de afgelopen jaren, nu de vraag van consumenten naar smakelijke en voedzame tomaten is toegenomen en de marktomstandigheden zijn veranderd, streeft Zhang niet langer alleen naar hoge opbrengsten, maar is hij zich gaan richten op de high-end markt en de weg ingeslagen van klasse 1 groenten en fruit.

"Tomaten met een dunne schil, dik vruchtvlees, sappig, matig zuur en zoet, zijn de 'nieuwe keuze' van de huidige consumenten geworden." Zhang stelde voor dat de Tiancuicui, Provence en andere rassen die hij plantte aanzienlijke voordelen hebben. Maart tot mei van elk jaar is de periode waarin de tomatenoogst het hoogst is.

Op de foto ziet u een teler die de koppen van tomatenzaailingen in een kas in het district Gu'an in elkaar draait. (Foto: Men Congshuo)

Op Uncle Carl's Happy Farm in Gu'an County luiden twee belangrijke rassen, Tiancuicui en 'aardbeitomaten', de een na de andere piekoogst in. "Tiancuicui heeft een dunne en knapperige schil en kan als fruit worden gegeten." Hu Shidan, het hoofd van het teeltbedrijf, vertelde dat deze twee soorten tomaten elk jaar in februari, september en oktober in stappen worden geplant en dat elk gewas een groeiperiode van ongeveer twee en een halve maand heeft. "De meer dan 10 ha tomaten op het bedrijf worden allemaal stap voor stap geplant, waardoor het probleem van de periode waarin de voorraad uitgeput raakt, wordt opgelost en de ononderbroken aanvoer van tomaten gegarandeerd is."

Uncle Carl's Happy Farm in Gu'an County. Het personeel is tomaten aan het oogsten voor de klanten. (Foto: Men Congshuo)

Hu zei dat door de gevolgen van de pandemie rijpe tomaten nu voornamelijk per expresse naar de regio Beijing-Tianjin-Hebei worden verladen en dat er elke dag bestellingen worden gedaan.

Het teeltbedrijf begeleidt telers niet alleen bij het planten van nieuwe tomatenrassen en het toepassen van nieuwe technologie├źn, maar biedt de omringende dorpelingen ook werk. Op dit moment zijn er meer dan 20 soorten groene bladgroenten en zaailingen en bloemen geplant op Uncle Carl's Happy Farm.

Bron: chinanews.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven