"Nieuwe flowpacker slaat meerdere vliegen in één klap"

Hoewel er ieder jaar veel verschillende verpakkingsinnovaties op de markt geïntroduceerd worden, blijven flowpacks nog steeds gangbaar bij veel groenten- en fruitproducten. Barsch produceert al meer dan dertig jaar flowpackmachines. Op de Fruit Logistica presenteerde het bedrijf, dat inmiddels door de tweede generatie gerund wordt, de nieuwste duurzame systeemtechnologie op het gebied van flowpacks. 


Frank Lindenstruth en Nadine Barsch op de Fruit Logistica van dit jaar

Meer duurzaamheid in verpakkingen
Op de Fruit Logistica stond met name de nieuwe verpakkingslijn voor flowpacks met een cellulose doorkijkvenster op de voorgrond. Nadine: "We hebben deze methode in nauwe samenwerking met de firma Lorentzen & Sievers ontwikkeld. Met dit systeem slaan we meerdere vliegen in één klap. Ten eerste omdat het doorkijkvenster uit cellulose op houtbasis beantwoordt aan de trend richting meer duurzaamheid in verpakkingen. Ten tweede omdat de consument de versheid van het betreffende product aan de POS wil controleren, wat mogelijk wordt gemaakt door de transparante verpakkingsoplossing." Deze methode wordt onder andere goed ontvangen door verpakkers van biologische producten, voegt Nadine eraan toe.

Het nieuwe verpakkingssysteem van Barsch kan voor vrijwel alle soorten groenten en fruit worden gebruikt. Nadine: "We hebben al veel aanvragen gekregen, de daadwerkelijke implementatie in de praktijk blijft helaas een beetje achter, omdat iedereen op een definitief besluit van de handel wacht. Iedereen probeert met zijn tijd mee te gaan en nieuwe verpakkingsoplossingen te ontwikkelen, waardoor het aanbod enorm is uitgebreid. Aan de andere kant is er nog steeds geen enkele oplossing die aan alle eisen voldoet."
De nieuwste flowpackmachine voor losse groenten en los fruit

Verpakkingsreductie en -vermijding
Als men besluit verpakkingen te gebruiken, zijn flowpacks volgens Nadine nog steeds zeer geschikt. "Ten eerste is er voor de huidige flowpacks maar zeer weinig materiaal nodig, wat in de lijn ligt van de trend om verpakkingen te verminderen en te vermijden. Ten tweede kunnen de bijbehorende machines snel worden aangepast naar verschillende afmetingen en zijn ze eenvoudig te bedienen."

Hoewel de firma Barsch inmiddels in meerdere segmenten vertegenwoordigd is, vormen flowpackmachines voor groenten en fruit met een omzetaandeel van circa 80 procent nog steeds de kerncompetentie van het bedrijf. "We hebben een hoog aanbevelingspercentage opgebouwd in onze core business. De groenten- en fruithandel is echter vrij seizoensgebonden, ongeveer van december tot april, waardoor we ons ook richten op andere sectoren. Een groeiende business is de verhuur en verkoop van tweedehands machines, bijvoorbeeld aan zijn-instromers en nieuwkomers die hun producten marktconform willen verpakken", zegt Nadine tot slot. 

Voor meer informatie:
Nadine Barsch
Barsch GmbH & Co. KG
Burkhardsfelder Str. 19
D-35447 Reiskirchen, Duitsland
Tel: +49 (0)6408 969470
info@barsch.co 
www.barsch.co  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven