Een week lang werken in de kas zonder op te laden met nieuwe buisrailkar

De felrode kleur en het stevige frame zijn hetzelfde gebleven, maar verder is de Horti Scissor Lift 3.5 (HSL 3.5), ontwikkeld door FPHU Maryniaczyk, totaal anders dan de uit het assortimet al populaire Hortitech-kas trolley serie. "Het is geen facelift. Het is als een nieuw automodel: een compleet nieuw product," vertelt Krzysztof Korzeniewski van FPHU.

De presentatie van de nieuwe buisrailkar vond plaats tijdens de Fruit Logistica beurs in Berlijn (5-7 april 2022), waar het team al uitlegde hoe de unit zeer stil en energiebesparend is. "Het vereist minimale handelingen van de gebruiker tijdens het seizoen en is stabiel en veilig."

Krzysztof laat zien hoe het onderframe van de buisrailkar HSL 3.5 zo is ontworpen dat de veiligheid en het comfort van het werk tijdens het rijden over de verwarmingsbuizen van de kas zijn gewaarborgd, evenals een hoge stabiliteit bij het uitvoeren van werkzaamheden op hoogte. Ook het schaarsysteem is volledig opnieuw ontworpen. "Een andere positie van de aandrijving en de bevestiging ervan zijn bedoeld om het energieverbruik te verminderen door de meest optimale positie te kiezen bij het heffen en laten zakken van het platform."

Nieuw ontwerp van de bedieningspanelen
Het onderste bedieningspaneel is in een gesloten zak geplaatst. Het bovenste paneel is voorzien van een driekleurige Led-lamp die de gebruiker informeert over de status van het apparaat.

De nieuwe buisrailkar is ook uitgerust met nieuwe software die voldoet aan de eisen van de EN 280-norm en dat allemaal dankzij het gebruik van nieuwe drivers en BLDC-motoren. "Door BLDC-motoren te gebruiken, krijgen we een lager energieverbruik, waardoor het apparaat een week in een kas kan werken zonder te hoeven opladen," zegt Krzysztof.

"Het product is ook zo ontworpen dat er tijdens het seizoen minder service en onderhoud nodig is. De HSL heeft geen kettingsystemen, zodat de zorg voor de klant in verband met periodieke smering minimaal is. BLDC-motoren hebben ook geen borstels, zodat het onderhoud ervan niet nodig is."

Geleidelijke ontwikkeling
De HSL 3.5 is een voorbeeld van hoe het bedrijf FPHU Maryniaczyk zich geleidelijk ontwikkelt. "We breiden ons machinepark voortdurend uit en nemen steeds meer specialisten in dienst, wat van invloed is op het ontwerp van onze apparaten en ons in staat stelt om met nieuwe innovatieve projecten te werken. Binnenkort vindt u in ons aanbod een compleet automatisch transportsysteem dat de afzonderlijke processen ondersteunt, waaronder het oogsten, sorteren en verpakken op pallets," onthult Krzysztof. "Door de voortdurende ontwikkeling van ons bedrijf, zullen er in de toekomst andere interessante producten zijn waar we aan werken of die we al gepland hebben."

De nieuwe oplossing zal te zien zijn op de GreenTech Amsterdam, waar FPHU Maryniaczyk te vinden zal zijn op stand nr. 02.524 GreenTech Amsterdam vindt plaats van 14 tot en met 16 juni in Amsterdam Rai Exhibition Centre. Klik hier om te registreren.

Voor meer informatie:
FPHU Maryniaczyk
Domaniew 9a, 98-235
Błaszki, Polen
sales@maryniaczyk.pl 
www.maryniaczyk.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven