Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe ronde proeven met natuurlijke stikstof bij teler van start

Bij Groentekwekerij 't Bleekerven in Heusden is een nieuwe ronde proeven gestart met natuurlijke stikstof. In de proef wordt gekeken hoe het gewas groeit met natuurlijke stikstof als voedingsstof in vergelijking met vloeibare meststoffen. Het gaat om een proef van VitalFluid, in samenwerking met partners en gefinancierd door het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling.


Teler Peter Aarts op de proeflocatie met innovatie accelerator Jeroen Musch

De proef duurt tot eind 2022 en bestaat uit 3 delen; april - juni conventionele teelt komkommers, juni - september conventionele teelt komkommers en tenslotte september - december conventionele teelt herfsttomaten. Teler Peter Aarts heeft een proeflocatie ingericht waar hij de natuurlijke stikstof in een buffertank kan mengen met andere meststoffen alvorens deze aan de gewassen te geven. Samen met Jeroen Musch, Peter van Boekel, Mark van Boxtel en Willy van Bussel werd onlangs de proeflocatie bezocht, zo werd gedeeld op LinkedIn.

De proef genaamd POP3 Brabant 2014-2020 is een samenwerking tussen de Technische Universiteit Eindhoven (Guus Pemen, Erik Matien), Botany Group (Peter Korsten), Snack Products BV, 't Bleekerven en VitalFluid B.V. , het bedrijf van Paul Leenders. Ook vorig jaar werden proeven gedaan. 

Voor meer informatie:
Mark van Boxtel
VitalFluid
High Tech Campus 25-5
5656 AE Eindhoven
+31 (0)85 0603 025
info@vitalfluid.nl 
www.vitalfluid.nl 

Publicatiedatum: