Nieuw kasmachine Zeus beschermt gewassen en medewerkers

Het rolt door de kassen, is uitgerust met airconditioning, een mp4-radio en een nieuw rotatiesysteem, waardoor het ook op de krapste ruimtes goed te pas kan. En nog belangrijker: telers met foliekassen kunnen er hun gewassen ermee beschermen terwijl ook de operator van de machine goed beschermd wordt. We hebben het over Tizona Zeus, een nieuw machine voor in de kassen, ontworpen door het Spaanse bedrijf Carretillas Amate.

Tizona-serie
De bekendste producten van Carretillas Amate komen uit de Tizona-reeks. Die bestaat uit sproei-apparatuur, speciaal ontworpen voor de toepassing van fytosanitaire producten in kassen, onder netten, schaduwbehuizingen en tunnels. "Voor alle types fruit en groenten," zegt Juan Hernandez Sanchez van Carretillas Amate. Afhankelijk van de gewassen en de grond zijn er verschillende banden verkrijgbaar voor de machines, zodat het apparaat werkt op zowel zandige ondergronden als op een bodem die is bedekt met plastic, zonder dat het plastic beschadigt wordt.

De nieuwste aanvulling op deze productserie is de Tizona Zeus, een machine die is ontworpen om gewassen in foliekassen te beschermen. De Tizona werd onlangs gelanceerd tijdens een beurs in Almeria, Spanje, waar het bedrijf de machine al in verschillende kassen had uitgetest.

Juan toont hoe ze zich in het ontwerp van het apparaat hebben gericht op de medewerker, zodat ze deze persoon kunnen beschermen tegen de gewasbeschermingsmiddelen. "Tizona Zeus kan op verschillende manieren worden geconfigureerd, zoals een verstuiver met sproeiers, zoveel als de klant wil."

"Zeus heeft een 25 hp Kubota-motor," vertelt Juan. Hij voegt eraan toe dat het apparaat is ontworpen om zelfs in de kleinste ruimtes van de kas te kunnen rijden. "Het heeft een speciaal articulatiesysteem, waardoor het zelfs in de kleinste ruimtes kan roteren."

Carretillas Amate is onderdeel van de Grupo Amata, die actief is in de agro-industriƫle sector. Het hoofdbedrijf Carretillas Amata richt zich vooral op onderzoek, productie en marketing van machines voor de beschermde teelt. Ook leveren ze handmatige vorkheftrucks en tools voor de landbouw.

Voor meer informatie:
Carretillas Amate
Tel: (+34) 950 304 926
marketing@carretillasamate.com
www.carretillasamate.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven