Rongrong en Ralf Szydlewski over het initiatief freshTasia:

"We zijn in groeimodus, maar niet tegen elke prijs"

Sinds vijf jaar groeien en bloeien in Falkensee, net buiten Berlijn, Aziatische groenten voor particuliere klanten, restaurants, kookscholen en cateringbedrijven. Door corona moest het marketingconcept van het plaatselijke tuinbouwbedrijf freshTasia noodgedwongen geherdefinieerd worden.

"Dankzij mijn vrouw Rongrong konden we ons echter veel meer op de Chinese eindklanten concentreren. Dat slaagde niet meteen van de ene op de andere dag, maar momenteel hebben we 900 Chinese en enkele Duitse klanten. We benaderen de eindklanten meer en distribueren via distributiestations, in samenwerking met winkels", zegt Ralf Szydlewski tegen Starting Up.de.

Momenteel heeft het oprichterspaar een crowdfundingcampagne lopen op FunderNation. Ralf: "De investering zal worden gebruikt voor de uitbreiding van de teelt en energierenovatie. Hiermee kunnen we dan de energiekosten verlagen en de teelt vergroten, zodat we ons doel van 400 kilo groenten per week snel bereiken en dan verdere stappen kunnen zetten totdat de nieuwe kas van 1,2 hectare er is. Daarnaast wordt de verkoop verder gestimuleerd via ons videoreceptenportaal. We zijn dus in groeimodus, maar niet tegen elke prijs."


Een blik op de teelt in de kas / Foto: freshTasia GmbH 

Voor meer informatie:
Ralf Szydlewski
Phytasia Chefs GmbH
Seegefelder Str. 7 a
D-14612 Falkensee, Duitsland
Tel: +49 (0)177 3127111
info@fresh-tasia.com 
gin.fresh-tasia.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven