'Vloerverwarming' voor in de kas

"Ons bedrijf werd opgericht in 2005. Na een paar jaar werd onze kennis over textielproducten gekoppeld aan die op het gebied van elektriciteit en werd een verwarmingsmat op basis van elektriciteit ontwikkeld. De oplossing is internationaal gepatenteerd en kent toepassingen in de tuinbouw", zegt Lorenzo Comoglio, CEO van Cofilea, een bedrijf dat in 2014 de sprong maakte naar de productie van verwarmingsmatten voor de kasteelt en kwekerijen dankzij de bijdrage van teelttechnici en professionals uit de sector.

Verwarmingsmat op een kweektafel

"Ons verwarmingsweefsel wordt net als een weerstand in een EH-Powerground-mat gebruikt. Het product bestaat uit een dikke, resistente en waterdichte PVC-coating, het verwarmingsweefsel en een isolerende laag. De mat, die perfect waterdicht is en een dubbele elektrische isolatie heeft, werkt als een vloerverwarmingssysteem voor de teelt in kassen. Het geheel wordt plug & play geleverd met een verwarmingsmat, snoer, thermostaat en eventuele uitbreidingen. De klant kiest zelf het formaat en de bedrijfskosten zijn laag", zegt Comoglio.

Praktisch toepassingsvoorbeeld

"Temperatuurbeheersing in de kas is essentieel. Onze matten zijn ideaal voor het opkweken van planten uit zaden en stekken, maar ook voor de teelt van gewassen in kassen of voor het drogen van producten. Onze klanten waarderen de snelheid van ontkieming, de betere en vroegere beworteling en de betere kwaliteit en gezondheid van de planten, die compact en krachtig zijn. Dat vertaalt zich in een verkorting van de duur van de periode tussen het zaaien of verplanten en de afzet van het plantmateriaal. De temperatuurbeheersing met de verwarmingsmatten leidt tot een verlaging van de energiekosten in vergelijking met andere klimaatbeheersystemen."

"Een ander belangrijk aspect is de modulariteit en schaalbaarheid van de installatie. De klant kan beginnen met de aankoop van matten voor een bepaald areaal en het verwarmingsoppervlak in de loop van de tijd uitbreiden. Zo blijft de investering beperkt tot de echte productiebehoeften. Bovendien kan het systeem snel en eenvoudig worden geïnstalleerd. Er is geen elektricien voor nodig, niet eens een schroevendraaier."

Smartair
Cofilea innoveert graag. Zo heeft het bedrijf een geavanceerd en intelligent besturingssysteem voor zijn verwarmingsmatten ontwikkeld dat voldoet aan de behoeften van de moderne precisietuinbouw. Het gaat om EH-Smartcontrol en EH-Smartair, tools waarmee op afstand, via een app of met de computer, de temperatuur van de bodem/substraat, de vochtigheid van de bodem, het zoutgehalte, de omgevingstemperatuur en de lichtintensiteit gecontroleerd en/of beheerd kunnen worden. 

 

Voor meer informatie:
Lorenzo Comoglio
Cofilea S.r.l.
Tel: +39 (0)15 471278 (Italië)
cofilea@cofilea.eu
www.cofilea.eu


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven