Brits fonds investeert in Australische jonge plantenkweker

Investeringsfonds Cibus heeft een meerderheidsbelang verworven in de Australische groentenplantenkwekerij Withcott Seedlings via haar Cibus Fubd II LP. Withcott Seedlings werd 40 jaar geleden opgericht en is een bekende naam in Australië. Withcott Seedlings heeft de capaciteit om jaarlijks zo'n 350 mln jonge planten van een breed scala aan verschillende groentesoorten op te kweken.  

Durfkapitaalfonds Cibus Fund investeert in snelgroeiende bedrijven in de voedselketen, die technologieën implementeren om in te spelen op winstgevende groeimarkten en kansen. Eerder investeerde het bedrijf al in het Nederlandse ISO Group. 

Cibus Fund II en Withcott Seedlings zullen hun krachten bundelen om de toepassing van automatisering en robotisering te verhogen om zo de  efficiëntie te verbeteren. Veel van de activiteiten op de kwekerij kunnen worden geautomatiseerd door gebruik te maken van gerobotiseerde oplossingen. Dit geldt bijvoorbeeld voor het zaaien, sorteren, enten, monitoren, bewateren en toedienen van voedingsstoffen. 

Het bedrijf introduceerde eerder al vermeerderingsrobots van ISO Robotics (een portfoliobedrijf van Cibus Fund I) en zag dus al tot welke verbeteringen op het gebied van productkwaliteit en efficiëntie automatisering kan leiden. 

Het nieuwe team zal zich ook richten op milieuprojecten op het gebied van bomenaanplant om groeimogelijkheden in de CO2-compensatiemarkt te faciliteren, nu de vraag naar bomenaanplant in Australië toeneemt onder invloed van de toekomstige behoefte aan CO2-projecten. 

Bron: Cibus Funds

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven