Spaanse zaadbedrijf begint onderzoek naar medicinale cannabis

Inveseed, een onderzoeks- en veredelingsbedrijf en technologische partner van het zaadbedrijf Intersemillas, is door het Spaans Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten gemachtigd om onderzoek uit te voeren naar medicinale cannabis. Het bedrijf CBD Therapy SL werkt mee in een adviserende functie. Het hoofddoel van het project is het ontwikkelen van rassen met een hoog gehalte aan medicinale cannabinoïden, met name cannabidiol.

Wetenschappelijke studies tonen aan dat cannabidiol een cannabinoïde is met mogelijke therapeutische effecten in de vorm van een natuurlijke pijnstiller, ontstekingsremmer en anxiolytisch middel. "Cannabidiol heeft duidelijk gunstige therapeutische effecten voor het lichaam. Het is een bestanddeel van cannabis dat geen psychotrope of psychoactieve effecten heeft", vertelt Pablo Pérez Moreno, CEO Plant Breeder van Intersemillas.

De sector is alleszins booming. "De grote farmaceutische bedrijven en de ministeries van Volksgezondheid van veel landen vragen om grotere hoeveelheden cannabidiol. Het is dus noodzakelijk om rassen te ontwikkelen met homogene en winstgevende producties om aan de vraag te voldoen en rechtszekerheid te garanderen, zodat elk risico wordt gemeden", zegt Pablo Perez.

"Dit type gewas vereist een niveau van onderzoek dat Inveseed de afgelopen 10 jaar aan de dag heeft gelegd op het gebied van groente- en fruitveredeling. Dit is de kans om onze knowhow te benutten om rassen te ontwikkelen die de hele keten ten goede komen: telers, farmaceutische bedrijven en eindklanten", zegt hij.

"De 40-jarige geschiedenis van Intersemillas, een dynamisch familiebedrijf dat met haar zaden steeds toegevoegde waarde levert, toont aan dat we in staat zijn om dit uitdagende project uit te voeren. Bij onze veredelingsactiviteiten zoeken we steeds naar differentiatie en kwaliteit en dat zullen we ook doen bij het ontwikkelen van zaden van medicinale cannabinoïden", vervolgt Pablo Pérez.

"We waren het eerste bedrijf dat een Piel de Sapo-meloen met oranje vruchtvlees op de markt bracht in Spanje en we blijven de meloenensector innovaties aanreiken met bijvoorbeeld onze Galia Orange Flesh. Ook breiden we al jaren het watermeloenassortiment uit met rassen in verschillende vormen en soorten zoals Menina, Graciosa, Zebra, Doncella, Reina Negra en Reina Linda. En meer recentelijk hebben we Piel de Sapo-meloenen op de markt geïntroduceerd zoals Sorolla, Pinazo, Conquistador en Corcel", besluit Pablo Pérez.

Voor meer informatie:
Pablo Pérez Moreno 
Intersemillas
Tel.: +34 667 642 055 
intersemillas@intersemillas.es  
www.intersemillas.es 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven