Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aardbeienteler maakt statement met aardbeienprijs: "Aardbeien in retail te duur"

Aardbeienteler Steve Schrijvers met 2,5 hectare serreteelt in Minderhout stelt dat de supermarkten een te hoge prijs rekenen voor de aardbeien. Dat doet hij in een verhaal van VILT over de lage aardbeienprijzen. 

“Momenteel worden de aardbeien voor 4 euro per bakje aangeboden. Dat is gewoon te veel, zeker in deze onzekere tijden. Daarnaast worden aardbeien niet altijd evengoed gepresenteerd in de supermarkt en blijven ze te lang staan.”

Zelf biedt de teler zijn aardbeien in zijn boerderijautomaat aan voor 2 euro. Dat is relatief goedkoop. “Hiermee wil ik ook een statement maken dat aardbeien in de retail te duur verkocht worden. Het gaat als een lopend vuurtje rond dat de aardbeien hier maar 2 euro kosten en de verkoop loopt als een tierelier.” Volgens Schrijvers zijn omringende fruitverkopers genoodzaakt zijn prijssetting te volgen. 

Bron: VILT

Publicatiedatum: