Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

94,1% van Spaanse AGF-export wordt per vrachtwagen vervoerd

De vrachtwagen is ongetwijfeld het belangrijkste vervoermiddel waarmee Spaanse groenten en fruit hun exportbestemmingen bereiken.

94,1% van alle Spaanse groenten en fruit die in 2021 in het buitenland werden afgezet, bereikten hun bestemming met de vrachtwagen. Het ging om 12,6 miljoen ton, waarvan 5,4 miljoen ton groenten en 7,2 miljoen ton fruit. De relatief voordelige prijs, de snelheid, het aanpassingsvermogen van dit transportmiddel aan de behoeften van telers en handelaren en het feit dat het gros van het Spaanse exportproduct in Europa wordt afgezet, zijn de voornaamste redenen waarom de vrachtwagen met stip op 1 staat, aldus telersvereniging Fepex.

In 2021 werd 327.742 ton groenten en 411.244 ton fruit over zee naar de buitenlandse bestemmingen verzonden, samen goed voor 738.986 ton of 5,5% van de totale Spaanse AGF-export. Via het spoor werd 26.003 ton geƫxporteerd, 0,19% van het totaal (13.520 ton groenten en 12.483 ton fruit).

Slechts 0,09% van de Spaanse groenten en fruit met bestemming het buitenland werd in 2021 per vliegtuig verzonden (12.122 ton). Het gaat om bestemmingen zoals Canada en het Midden-Oosten.

Er werd zelfs 3.554 ton (0,03% van het totaal) per post verzonden, zo blijkt uit berekeningen van Fepex op basis van gegevens van de Dienst Douane en Bijzondere Belastingen.

Bron: fepex.es

Publicatiedatum: