Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

7x meer komkommers per m2 in Nederlandse kas dan in Spaanse

Volgens berekeningen van de Spaanse nieuwsdienst Hortoinfo op basis van gegevens van Faostat is de komkommeroogst per vierkante meter in Nederland bijna zeven keer hoger dan die in Spanje.

In 2019 werd in Nederland 410,25 miljoen kilo komkommer op een areaal van 600 hectare geoogst. De gemiddelde opbrengst was 68,38 kg/m². Nederland ontving in totaal € 294,68 miljoen voor z’n komkommers en de gemiddelde prijs bedroeg € 0,72 per kilo.

De Spaanse komkommerteelt bereikte in dat jaar een volume van 739,2 miljoen kilo. Het areaal was 7.420 hectare groot, wat leidde tot een gemiddelde opbrengst van 9,96 kg/m². De waarde van de Spaanse komkommeropbrengst was € 387,94 miljoen en de gemiddelde prijs bedroeg € 0,52 per kilo.

In Nederland vindt vrijwel de gehele komkommerteelt in de kas plaats, terwijl in Spanje slechts één vijfde van de komkommers in een kas wordt geteeld. Maar ook in de provincie Almería, waar de meeste Spaanse kassen staan, werd in 2019/2020 een gemiddelde opbrengst van 10,9 kg /m² behaald (6,27 keer minder dan in Nederland), zo blijkt uit gegevens van het Andalusische Observatorium voor Prijzen en Markten.

Bron: hortoinfo.es

Publicatiedatum: