AdeptAg ontstaan uit overname van AgriNomix en Zwart Systems

De Noord-Amerikaanse tuinbouwmarkt kan nu rekenen op een one-stop irrigatie- en automatiseringsleverancier sinds het nieuw gevormde AdeptAg AgriNomix en Zwart Systems heeft overgenomen. "Ons doel is om een Noord-Amerikaans platform samen te stellen om beter aan de behoeften van onze klanten te voldoen," zegt CEO Rick Parod.

Private equity LLR zit achter de investering in AdeptAg, dat het kapitaal gebruikte om AgriNomix en Zwart Systems over te nemen. Daarnaast is AdeptAg van plan om de samenwerking met LLR verder te benutten om de mogelijkheden van het bedrijf verder uit te breiden en om aanvullende acquisities te doen om CEA-telers beter van dienst te kunnen zijn.

Het einddoel is om telers te ondersteunen bij een probleem waar ze vaak mee te maken hebben. "Er zijn moeilijke situaties wanneer je met veel leveranciers moet werken om een project te voltooien," wijst Rick erop. "Met deze overnames creëren we een platform om dat te vergemakkelijken."

Rick Parod

Verschillende gewassen, dezelfde uitdagingen
Volgens Rick kan zo'n dienst extra waardevol zijn nu er veel nieuwe spelers in de tuinbouw bijkomen. "Iedere teler heeft te maken met het feit dat hij moet jongleren tussen verschillende leveranciers. Er zijn telers met meer ervaring in het gebruik van verschillende fabrikanten, maar zij kunnen nog steeds problemen ondervinden vanwege afstanden en tijdsverschillen. Aan de andere kant zijn nieuwe telers, zoals cannabistelers of vertical farmers, misschien niet heel erg bekend met alle moeilijkheden van het proces. Als deze telers aan de slag gaan, kunnen wij hen door het proces loodsen en manieren aanwijzen om de kosten te drukken."

Volgens Rick zullen er nog meer vertical farms komen, aangezien er een snelle groei wordt verwacht door de toename van de vraag naar bladgroenten en de interesse in lokale teelt. Tegelijkertijd is de cannabissector klaar om verder te groeien. "We zien een grotere drang naar legalisatie, nu steeds meer staten zich openstellen voor cannabis. Cannabistelers zullen blijven werken aan het verhogen van hun operationele efficiëntie om zich te onderscheiden in een zeer concurrerende markt."

Snel instappen
Zo'n uniek platform is ook nodig om de doorlooptijd te verkorten en telers in staat te stellen zo snel mogelijk in te stappen. "Doorlooptijden zijn een probleem voor nieuwe telers. Dit zal essentieel zijn voor de toekomstige groei van de sector als geheel," merkt Rick op. "De Noord-Amerikaanse markt is klaar voor echt goede groei en we zien het ook gebeuren. Toch zou het sneller kunnen gaan als bijvoorbeeld de logistieke problemen worden verminderd."

Rick en AdeptAg zijn nu dus helemaal klaar om de tuinbouw in Noord-Amerika te ondersteunen, ongeacht het gewas. "Onze missie is om het beste product in zijn klasse te leveren aan onze klanten, maar ook om ondersteuning te bieden om de efficiëntie te verbeteren en hun operatie te optimaliseren, op een gewas agnostische manier."

Voor meer informatie:
AdeptAg
300 Creekside Drive
Oberlin, OH 44074, VS
Tel.: +1 800 354 3750
adeptag.com


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven