Tv-kok Sandra Ysbrandy geeft startsein Kok in de Klas 2022

Op maandagochtend 16 mei om 9.30 uur geeft tv-kok Sandra Ysbrandy een kookles in groep 8 op PCBO Gaspard de Coligny in Baarn. Dit is de feestelijke aftrap van het evenement Kok in de Klas 2022. Koks in het hele land bezoeken scholen om leerlingen te leren over smaak, koken én het koksvak. In totaal doen 1600 leerlingen uit de groepen 6, 7 en 8 mee.

Koken in de klas
Deze week gaan 60 professionele koks op pad om een kookles te verzorgen op 60 basisscholen. De kooklessen vinden plaats op maandagmiddag 16 mei, dinsdag 17 mei of woensdag 18 mei. De koks werken allen vrijwillig mee. Door samen met kinderen te koken leren kinderen veel over smaak en eten. Ook leren zij vaardigheden als het schatten van hoeveelheden, plannen en breuken. Projectleider Marlies Willemsen-Regelink (WUR): "Bij het koken komt van alles samen. Je proeft, je leert hoe je een wortel of een radijs raspt én hoe je daarmee iets lekkers kan maken. Terwijl de kinderen aan het koken zijn worden ze ook nieuwsgierig naar hoe een radijs groeit."

Tv-kok Sandra Ysbrandy
Speciaal voor Kok in de Klas heeft tv-kok Sandra Ysbrandy een recept gemaakt: de regenboogwrap. Een volkorenwrap vol groenten, fruit en een yoghurtdressing. De benodigde groenten worden in Nederland geteeld en geoogst in het voorjaar. De groenten (o.a. radijs, witte kool en wortel) vormen samen de kleuren van de regenboog.

Groenteconsumptie
In Nederland eet 6% van de kinderen de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) groenten en 12% de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid fruit. Groente- en fruitsoorten bevatten elk waardevolle voedingsstoffen. Het is daarom extra belangrijk dat kinderen leren om verschillende soorten groenten en fruit te proeven en te eten. Het eten van meer plantaardige voeding draagt bovendien bij aan een duurzamer voedingspatroon.

Materialen – Kok in de klas live en online
Koks en leerkrachten kunnen ter voorbereiding aan de kookles gebruik maken van het materiaal dat gratis beschikbaar is via www.voedseleducatie.nl. Wanneer leerkrachten op een later moment zelf aan de slag willen dan kunnen zij gebruik maken van de onlineversie van Kok in de Klas. 

Voor meer informatie:
www.kokindeklas.nl 

Bron: WUR


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven