Michiel Vermeiren, Cooperatie Hoogstraten:

"Fors aardbeienaanbod van goede kwaliteit en gunstige prijzen maken het een ideale timing voor extra acties""

Tholen - Deze week liet Coöperatie Hoogstraten een oproep uitgaan dat het nu de tijd is om te scoren met aardbeien. "We hopen hiermee de consument te overtuigen om extra aardbeien mee te nemen in de winkel. Er zijn veel aardbeien beschikbaar aan gunstige prijzen. Dat maakt het tot een ideale tijd om met extra acties de topkwaliteit aardbeien die we nu hebben in de markt weg te zetten", verklaart Michiel Vermeiren.

"Dat er zoveel aardbeien op de markt zijn, is volgens Michiel een samenloop van omstandigheden. "Het is niet zozeer dat onze telers veel meer volume hebben aangeplant, maar we zien nu dat volumes samenkomen, omdat onder meer grote vollegrondsproducties uit andere landen tegelijk op de markt komen en we zien minder consumptie", aldus Michiel.

Dat alles resulteert momenteel in een te lage middenprijs voor deze tijd van het seizoen. "Andere jaren hadden we op dit moment met onze Hoogstraten-aardbeien een sterke positie op de Noorse markt. Dit jaar zien we de volumes terugvallen omdat onder andere de aanvoer van Spaanse aardbeien langer heeft aangehouden dan de voorbije jaren."

"Ook in Duitsland is de vollegrondsproductie vroeg op gang gekomen. Daarnaast krijgt men daar veel aardbeien vanuit Oost-Europese landen aangeboden. Zo stuurt Griekenland momenteel veel aardbeien deze kant op, die andere jaren naar Rusland werden gestuurd. Dat zorgt voor extra volumes op deze markt in combinatie met de goede volumes die in Nederland en België al beschikbaar zijn omwille van het mooie weer."

"Tegelijkertijd horen we vanuit onze binnenlandse retailers dat door de huidige economische situatie en de hoge energieprijzen de algehele koopkracht een stuk lager ligt. Zij zien de consumenten teruggrijpen naar de basisproducten in groenten en fruit en dat gaat ten koste van onze aardbeien", vertelt Michiel.

"Onze telers krijgen hiermee een moeilijk seizoen voor de kiezen en dat zie ik ook niet heel snel veranderen door de huidige omstandigheden. Gezien de hogere kosten is het voor onze telers extra moeilijk dat de prijzen nu zo achterblijven. Maar zoals gezegd zijn de aardbeien van topkwaliteit en we hebben nog altijd goede hoop dat de consument met dit zomerse weer volop zal genieten van de Hoogstraten-aardbeien."

Voor meer informatie:
Michiel Vermeiren 
Coöperatie Hoogstraten
Loenhoutseweg 59
Hoogstraten - België
+32(0) 3 3400233
michiel.vermeiren@hoogstraten.eu     
www.hoogstraten.eu    


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven