Kalteraardbeien sluit definitief de deuren

Na twintig jaar gaat Kalteraardbeien stoppen en gooien Richard en Annet Kalter het roer om. Ze gaan hun kas ombouwen voor biologische zaadteelt. De afgelopen twee jaar stond de aardbeienkwekerij te koop. De juiste koper werd niet gevonden. Het merk Kalteraardbeien gaat over op collegateler Brookberries. 

In de afgelopen jaren groeide het bedrijf in de Koekoekspolder uit tot een zeer succesvolle aardbeienkwekerij met boerderijwinkel, zo schrijven de telers op hun website. Een uniek beleefconcept met in de hoofdrol de Kalteraardbeien die een bekende delicatesse zijn geworden in binnen- en buitenland.

Annet en Richard Kalter

Zaadteelt
Vanwege de gezondheid van Richard moeten er nu andere keuzes worden gemaakt. In de afgelopen twee jaren stond de aardbeienkwekerij al te koop. "Helaas is niet de juiste koper gevonden die met dezelfde passie en ambitie het bedrijf door wilde zetten", aldus Richard Kalter.

Om toch meer rust en tijd te krijgen voor andere belangrijke zaken in het leven, heeft het echtpaar nu besloten om het roer om te gooien en biologische zaden te gaan telen voor het Nederlandse bedrijf Bejo Zaden. Deze zomer wordt de kas aan de Tuindersweg omgebouwd voor de teelt van biologische groentezaden. De zaden van wortels, prei en diverse soorten kool gaan straks gebruikt worden voor teelt over de hele wereld.

Tot 15 juni aardbeien
De komende weken is er echter nog volop bedrijvigheid in de kwekerij en boerderijwinkel aan de Tuindersweg. "Samen met ons enthousiaste team zetten we de schouders er nog flink onder en willen we er voor de klanten een mooie afsluiting van maken", aldus Annet Kalter.  

De zelfpluktuin en aardbeienkwekerij zijn nog open tot en met zaterdag 28 mei. De aardbeienautomaat is tot 15 juni in gebruik. In de boerderijwinkel en speeltuin kunnen bezoekers nog terecht tot en met woensdag 15 juni. Hierna is de boerderijwinkel definitief gesloten.

Merk Kalteraardbeien voortgezet
Het merk Kalteraardbeien is straks in goede handen bij collega aardbeientelers Marcel Dings en Peter van den Eertwegh van Brookberries die de teelt gaat overnemen. Twintig jaar geleden stond deze teler al aan de wieg van de Kalteraardbeien door het beschikbaar stellen van zijn kwaliteitsplanten aan de destijds beginnende kwekerij in de Koekoek. Het warme contact is er al die jaren gebleven en Marcel teelt in Limburg aardbeien van zeer goede kwaliteit met dezelfde lekkere en kenmerkende smaak. Postuma AGF en exporteur QPI, afnemers van het eerste uur, zorgen ervoor dat de consument ook in de toekomst kan blijven genieten van de Kalteraardbeien.


Marcel Dings en Peter van den Eertwegh van Brookberries

Voor meer informatie:
Kalteraardbeien
info@kalteraardbeien.nl
www.kalteraardbeien.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven