Nijs van Zuilen (Berrybrothers) over vroege start Nederlandse rode bessen, bramen en frambozen

“De vraag naar Nederlandse rode bessen én ander zachtfruit blijft groeien”

Berrybrothers heeft het Nederlandse rode bessen-, frambozen- en bramenseizoen afgetrapt. “Het is voor ons het tweede jaar op rij dat we begin mei al bezig zijn met onze eerste oogst zachtfruit. Deze vroege start komt door de aanschaf van een nieuwe kas voor onze rode bessen in 2021. Een mooie ontwikkeling waar we nu letterlijk de vruchten van plukken! Dit draagt bij aan onze missie om jaarrond leverancier te zijn”, vertelt Nijs van Zuilen.

“De vraag naar Nederlandse rode bessen én ander zachtfruit blijft groeien. Daarom hebben we ook dit jaar nieuwe investeringen gedaan. Bij onze hoofdlocatie in Roggel hebben we 10 hectare grond bijgekocht voor de buitenteelt rode bessen van het ras Rovada. Maar ook bij onze teeltlocatie in Zoelmond, Buren, staan de ontwikkelingen niet stil. Hier zijn afgelopen week de eerste bramenplanten geplaatst in een nieuwe hypermoderne tunnel”, vertelt Nijs.

De bramen die worden geplaatst zijn van het ras Sweet Royalla. Een, voor Berrybrothers, nieuw ras waar veel vertrouwen in is. Zo vertelt Nijs: “Het is een beter ras met lekkere vruchten. De bramen zijn mooi groot en stevig en de smaak is fris zoet. Naar verwachting kunnen wij in Zoelmond begin augustus starten met de oogst van de bramen. Toch kunnen wij nu al bramen van Nederlandse bodem aanbieden. Dit komt door een samenwerking met onze collegateler in Roggel, Limburg.”

“Ieder jaar proberen wij onze teelt te verlengen,” vertelt Nijs. “Op dit moment start onze oogst begin mei en loopt deze tot eind oktober. Een halfjaar Nederlands product vers van het land! Dit biedt veel kansen maar ook een aantal bedreigingen. Zoals het werven van personeel. Op dit moment hebben we de planning rond tot en met juli, immers, werken internationale werknemers graag in de zomer. Vanaf augustus zien we dat het lastiger begint te worden. Een leuke uitdaging welke we proberen te stimuleren met een nieuwe wervingswebsite www.werkenbijberrybrothers.nl

“Wij zijn erg positief gestemd over het seizoen. Door de heropening van de horeca, begint deze afzetmarkt weer op gang te komen. Gecombineerd met onze klanten in het retail- en marktkanaal voorspelt veel goeds,” vertelt Nijs. Wel blijft hij nuchter hierbij. “De kwaliteit van het product moet natuurlijk op één blijven staan. Alleen op deze manier kunnen wij blijven groeien.”

Voor meer informatie:
Nijs van Zuilen
Berrybrothers
Nijken 18
6088 NR Roggel
Tel.: +31 (0)6 46 70 84 53 
n.vanzuilen@berrybrothers.nl 
www.berrybrothers.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven