Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

FruitMasters veilt de eerste rode bessen van 2022

FruitMasters heeft op vrijdag 6 mei de eerste rode bessen van het seizoen geveild. De opbrengst schenkt teler Rombouts van Romberama aan OVOK (Ouders Van een Overleden Kind), een Belgische zelfhulporganisatie voor ouders die een kind verloren hebben. Dit jaar betrof het eerste kistje het ras Junifer. Een smaakvolle en stevige rode bes.


Koper Ad Timmermans met teler Rombouts van Romberama

"De Junifer rode bessen zijn ook dit jaar weer geveild onder het kwaliteitslabel Prestige", vertelt Harrie Jonker, Teeltspecialist Zachtfruit bij FruitMasters. "Het grootste gedeelte van de rode bessen gaat voornamelijk naar de horeca. Daar worden de bessen vaak gebruikt in gerechten zoals desserts en gebak. Het is daarom belangrijk dat de bessen optimaal van smaak zijn."

Samen ‘t verst
"Alleen de bessen van de beste kwaliteit kunnen door onder het kwaliteitslabel Prestige", vertelt Harrie. "Onze telers zijn daar natuurlijk de belangrijkste schakel in. Zonder hun passie en inzet, kunnen wij geen topkwaliteit garanderen."

Van begin mei tot eind juni zijn de Junifer rode bessen beschikbaar voor consumptie. De eerste rode bessen zijn afkomstig van Romberama uit het Belgische Meer. De veiling van deze eerste rode bessen bracht €300,- op en werd gekocht door Ad Timmermans. Het bedrag werd gedoneerd aan OVOK (Ouders Van een Overleden Kind).

Voor meer informatie:
FruitMasters
Deilseweg 7
4190 CE Geldermalsen
06 22 02 54 12 
info@fruitmasters.com 
www.fruitmasters.com

Publicatiedatum: