Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Met telling kiemgetallen sporendruk eerder signaleren"

Controle op microbiologie in water wordt vaak gedaan op basis van telling van bacteriën en schimmels, de zogenaamde kiemgetallen in kolonie vormende eenheden per ml. Dat is dus het tellen van levende micro’s in water. Dus ook al is het ontsmet water of doseert u een reinigingsmiddel in het druppelwater, de kiemgetallen geven de nog levende micro’s weer.

Groen Agro Control ontwikkelde met telers pakketten om nog meer informatie te halen uit goed gietwater en stelt: "Hoe eerder u verhoogde sporendruk van plantenziekten signaleert hoe beter u kunt reageren voordat het te besmettelijk wordt."

Voor schoon gietwater heeft men daarom het pakket ’Kiemgetal Geconcentreerd’. Dat is juist geschikt om naast bacteriën en schimmels ook de plantenziekten Fusarium en Pythium/Phytophthora op het laagste niveau te monitoren. Men test in een grote volume zodat de juist lagere waarden ook worden gevonden.

Met deze 'geconcentreerde' methode wordt het monster gedeeltelijk geconcentreerd om voor Fusarium spp., Pythium spp. en Phytophthora spp. zo scherp mogelijk te toetsen op levende sporen in het water. Lever 250 ml water in steriele fles en Groen Agro Control meet wat u moet weten. (Lees hier meer over monstermateriaal)

Voor meer informatie:
Groen Agro Control
info@agrocontrol.nl
www.agrocontrol.nl

Publicatiedatum: