Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uit de oude doos: Gemeentelijke groente- en fruitveiling Vlissingen

De Vlissingse overheid heeft altijd nauwlettend de voedseltoevoer voor de burgerij in de gaten gehouden en in banen trachten te leiden. Eerst ging dit via faciliteiten tot het houden van een groentemarkt. 

Het nieuwe gebouw van de groente- en fruitveiling aan de Paul Krugerstraat, Nieuwe Markt, geopend op 3 maart 1913 (Zeeuws Archief, Fotocollectie Vlissingen, nr 46435)

In 1912 koos het Vlissingse stadsbestuur ervoor een op moderne leest geschoeide groente- en fruitveiling op te richten. Vooral met in het achterhoofd dat de Vlissingse veiling, vanwege de gunstige ligging van de stad tot een exportveiling zou kunnen uitgroeien. De veiling werd zodanig ingericht dat ze zowel voor de kleine veilingen als voor de exportveilingen geschikt was.

Groepsfoto van personeel op het terrein van de groente- en fruitveiling tussen Paul Krugerstraat en Verkuijl Quakkelaarstraat (Zeeuws Archief, Fotocollectie Vlissingen, nr 5393 )

De stoomtram Walcheren kwam er langs zodat aan- en afvoer van producten geen probleem zou zijn en voor vervoer van producten naar Zeeuws Vlaanderen en Engeland konden resp. de provinciale boten en de Mailboten zorgdragen.

Groepsfoto van personeel en anderen op het terrein van de groente- en fruitveiling tussen Paul Krugerstraat en Verkuijl Quakkelaarstraat (Zeeuws Archief, Fotocollectie Vlissingen, nr 8498)

Groepsfoto van personeel op het terrein van de groente- en fruitveiling tussen Paul Krugerstraat en Verkuijl Quakkelaarstraat (Zeeuws Archief, Fotocollectie Vlissingen, nr 21195 )

Bron: Krantenbank Zeeland (De Vlissinger) | Zeeuws Archief

Publicatiedatum: