Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kyra Broeders nieuwe beleidsspecialist Plantgezondheid bij Glastuinbouw Nederland

Op 1 mei is Kyra Broeders (28) begonnen als beleidsspecialist Plantgezondheid bij Glastuinbouw Nederland. Zij volgt in die functie Helma Verberkt op die de nieuwe directeur is van belangenvereniging Artemis. Daarnaast gaat Kyra zich als manager public & government affairs, samen met collega Jesse Schevel, ook buigen over lobbyvraagstukken.
 
Opgegroeid op de boerderij – een zeugenhouderij - kreeg Kyra de agrarische sector bijna letterlijk met de paplepel ingegoten. “Mijn interesse beperkte zich niet alleen tot dieren. Ik kreeg al vroeg belangstelling voor de biologie van de plant, maar vooral in combinatie met innovatie en bedrijfsleven. Dus koos ik voor de studies ‘Plantenwetenschappen en Biotechnologie’ in Wageningen.”

Den Haag en Brussel
Na haar studie stond ze voor de keuze: focus op onderzoek of dichter bij beleid? “Ik koos voor het laatste, omdat ik het belangrijk vind om te zorgen dat onderzoek ook echt op de juiste plek terechtkomt.” 

Dat resulteerde vijf jaar geleden in een functie bij Brabers in Den Haag, een juridisch en strategisch adviesbureau. Dat leverde haar onder meer de functie op van manager Duurzaamheid & Stakeholdersrelaties bij Nefyto, de Nederlandse stichting voor Fytofarmacie. “Daar heb ik me in een klein team en met veel vrijheid kunnen specialiseren in de belangrijkste thema’s op gebied van plantgezondheid, zowel gericht op nationaal beleid als het beleid in Brussel.”

Ondernemerschap
De reden voor haar overstap naar Glastuinbouw Nederland ligt met name in haar interesse in het ondernemerschap. “De glastuinbouw vind ik interessant omdat het een innovatieve en vooruitstrevende sector is, die serieus werk maakt van duurzaamheid. Ik heb tuinders leren kennen als echte ondernemers, die ondanks tegenslagen vertrouwen hebben in de toekomst. Het is heel mooi dat ik de inhoudelijke kant van mijn studie, mijn ervaring in Den Haag en Brussel en het ondernemerschap van huis uit in deze boeiende functie kan combineren.”

Bron: Glastuinbouw Nederland

Publicatiedatum: