groeitorens van negen meter hoog

OneFarm onthult plannen voor eerste vertical farm in VK

OneFarm gaat een vertical farm van 6.400 m2 in Newmarket, Suffolk, opleveren. De teeltfaciliteit zal tot 415 ton groenten per jaar kunnen aanbieden aan de lokale markt. Het project wordt opgezet in samenwerking met Intelligent Growth Solutions en wordt gefinancierd door zowel publieke als private investeerders.

OneFarm krijgt de steun van de Suffolk County Council (SCC) en het New Anglia Local Enterprise Partnership (NALEP). De bouw zal later dit jaar beginnen met fondsen die zijn opgehaald via Abundance Investment. De vertical farm speelt een belangrijke rol in de ambities van NALEP om een 'Schone Groei' te bewerkstelligen voor de regio.

De miljoeneninvestering toont het vertrouwen van OneFarm in innovatieve methoden die de traditionele tuinbouwsector in de regio moeten aanvullen en stimuleren. In een eerste fase zal in Newmarket een 6.400 m2 grote faciliteit gebouwd worden met groeitorens van negen meter hoog. Het wordt de grootste vertical farm in het VK. Er is een voorstel om in een tweede fase het teeltoppervlak uit te breiden tot 13.000 m2 en de capaciteit te verhogen tot ruim 1.000 ton oogstopbrengst per jaar.

De teeltfaciliteit zal naar verwachting begin 2023 volledig operationeel zijn als de eerste van de vertical farm hubs van OneFarm in het VK en zal worden ingebouwd in een leegstaand magazijn. OneFarm wil duurzaam telen zonder gewasbeschermingsmiddelen. Het hoopt 25 vertical farms in het VK te exploiteren. Met de nadruk op versheid en kwaliteit zal er een assortiment kruiden en sla op bestelling worden geteeld. Op die manier wordt voedselverspilling voorkomen. Er zijn al overeenkomsten gesloten met enkele retailers.

Voor meer informatie:
Mira Merme (CEO en oprichtster)
One Farm
info@onefarm.io
www.onefarm.io

 

 

Intelligent Growth Solutions
www.intelligentgrowthsolutions.com 

 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven