Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Carlos Masiá, Masiá Ciscar (Spanje):

"Door de lage aanvoer blijft de prijs van aardbeien stabiel en goed"

In de Spaanse provincie Huelva bereikt het aardbeienseizoen de oogstpiek, maar de volumes zijn lager dan die van vorig jaar.

"De opbrengst ligt zo'n 15 à 20% lager dan vorig seizoen. Dat komt door de talrijke bewolkte en regenachtige dagen. Door het beperktere aanbod blijven de prijzen wel stabiel en goed", zegt Carlos Masiá, hoofd marketing bij Masiá Ciscar. "De kwaliteit is goed, behalve van het fruit dat tijdens de regendagen groeide. Dat hebben we moeten weggooien. Onze Leire en Palmeritas aardbeien doen het goed", voegt hij eraan toe.

"De vraag is goed en we hopen dat dit de komende twee weken zo zal blijven. Maar daarna zullen er grotere volumes aardbeien beschikbaar komen in Midden- en Noord-Europa", zegt Carlos Masiá.

Witte aardbeien
Dit seizoen brengt het bedrijf uit Huelva voor het eerste witte aardbeien op de markt. Dit bijzondere product heeft zeker de aandacht getrokken, zowel van telers en handelaars als van de consument. "We kennen de verkoopresultaten nog niet in detail, maar we kunnen nu al stellen dat het voor een revolutie heeft gezorgd bij onze klanten. We hebben niet veel moeite moeten doen om dit product verkocht te krijgen. Het is qua consumptie natuurlijk niet te vergelijken met de rode aardbei, maar het is een delicaat product dat we als hoogwaardig alternatief in het zachtfruitassortiment kunnen positioneren", zegt de marketingmanager van Masiá Ciscar.

Frambozen
Op dit moment begint ook het tweede deel van het frambozenseizoen. Het areaal is iets gekrompen in vergelijking met vorig seizoen vanwege de sterke concurrentie met landen zoals Marokko of Portugal. "De teelt blijft er toenemen, vooral in Marokko, waar ze ook het voordeel van de veel lagere arbeidskosten hebben", vertelt Carlos. "We hopen echter dat de prijzen in het tweede deel van het seizoen sterk zullen zijn", voegt hij eraan toe.

Blauwe bessen
"Voor blauwe bessen is het een moeilijk seizoen, omdat de verschillende rassen door het regenachtige weer elkaar overlappen. Het aanbod stapelt zich dus op en de prijzen dalen." De bramenoogst is goed begonnen, met mooie volumes en prima kwaliteit.

Dure verpakkingen
Volgens Carlos is vooral de beschikbaarheid van verpakkings-materiaal een reden tot bezorgdheid. "Niet zozeer de stijging van de prijzen van verpakkingsmateriaal als wel de beschikbaarheid is zorgwekkend. Op zich hebben we dit jaar al minder oogstopbrengst, maar als we dan ook niet het materiaal hebben om het zachtfruit te verpakken, dan kunnen we nog minder op de markt brengen. Daarom hebben we dit jaar heel veel moeite gedaan om de beschikbaarheid van verpakkingsmateriaal te garanderen. We willen immers voorkomen dat onze aanvoer stokt."

Voor meer informatie:
Carlos Masiá
Masiá Ciscar
Ctra. de La Redondela, Km 1,2
PO Box 79 - 21440 Lepe (Huelva) - Spanje
Tel: +34 959 383 301
almacen@masiaciscar.es
www.masiaciscar.es

Publicatiedatum: