Nieuwe kasschermen met een garantie van 8 jaar

Al meer dan 30 jaar lang voorziet Phormium de tuinbouwsector van kasschermen. In tegenstelling tot andere, traditionele schermen worden de meeste schermen van Phormium geweven, wat een paar grote voordelen oplevert, aldus de producent. "Door de technologie wordt het garen naar beide kanten van het scherm geweven. Dit levert een stevige structuur op, mede dankzij het sterke garen."

Door deze technologie, in combinatie met de jarenlange ervaring in kassen in de meest uiteenlopende klimaten wereldwijd, kan Phormium de garantie verlengen tot 8 jaar. "Natuurlijk is de daadwerkelijke levensduur van de geweven schermen nog langer. Afhankelijk van de specifieke omstandigheden kunnen de schermen tot twee keer zo lang meegaan als de garantieperiode."

Verschillende telers maken gebruik van de schermen van Phormium en delen graag hun ervaringen.

Erdem Çelik, algemeen manager van Lider Gırda in Turkije, gebruikt de geweven schermen van Phormium al jarenlang. "We hebben voor Phormium gekozen omdat ze niet alleen uitstekende schaduw leveren en energie besparen, maar ook een ongelooflijk lange levensduur hebben. Daardoor kunnen we aanzienlijk besparen op de vervangingskosten en de met vervanging gepaard gaande arbeidskosten en organisatie."


Erdem Çelik, algemeen manager van Lider Gırda, Turkije

Met andere woorden, de eigendomskosten zijn een stuk lager in vergelijking met andere schermen. Lider Girda (Trabzon, TR) teelt tomaten in kassen in Turkije op een areaal van 37 hectare.

De schermen worden ook gebruikt in de sierteelt. Lennart Stolze, algemeen manager van Sanfiero Orchids, Nederland, deelt zijn ervaringen. "We waren op zoek naar een scherm dat sterk en duurzaam was en jarenlang zou meegaan. Zo kwamen we uit bij Phormium. Meer dan 13 jaar geleden werd PhormiTex Bright in het eerste deel van de kas geïnstalleerd en we zijn er nog steeds blij mee."

"Daarom was het vorig jaar een logische stap om weer samen te werken met Phormium, toen we het andere deel van de kas hebben gerenoveerd."

Voor meer informatie:
Phormium
info@phormium.com
www.phormium.com      


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven