Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Glastuinbouwbeurs HortiContact 2022 staat in de startblokken

De deuren van de glastuinbouwbeurs HortiContact gaan na een jaar overgeslagen te hebben volgende week eindelijk weer open in Evenementenhal Gorinchem. De beursorganisatie kondigt onder meer dagelijkse sessies aan, een studentendag en veel aandacht voor duurzaamheid. Zonder twijfel is ook iedereen geïnteresseerd in de deelnemerslijst. Die is hier online in te zien. 

Diverse exposanten presenteren hun producten en diensten met betrekking tot duurzaamheid. Van Iperen introduceert Mijn Scouting, een handige web- en app-applicatie waarmee telers zelf kunnen scouten en monitoring en Plantfellow presenteert ScoutCam, een digitale scout-oplossing om plaagdruk te meten. Zo wordt populatiegroei van plagen in de kassen sneller opgemerkt en kan economische schade voorkomen worden. Exposant Plantics dat zich met name richt op de productie en ontwikkeling van bioharsen en duurzame materialen presenteert een nieuwe lijn van duurzame kweekpotten. Tijdens een bezoek aan HortiContact 2022 ervaren bezoekers dat diverse exposanten producten presenteren met betrekking tot duurzaamheid.

Op de eerste beursdag wordt de winnaar van de HortiContact Innovation Award 2022 bekendgemaakt. De drie genomineerden zijn Signify, Broekhof Verpakkingen en PATS-drones. De uitreiking is om 14.30 uur in De Lounge. Op de tweede beursdag (woensdag 12 mei) van HortiContact begint om 12.00 uur de Studentendag Werken en Leren Tour in samenwerking met KAS Magazine met een lunch in de Lounge. Vervolgens gaan studenten de beursvloer op voor een meet & greet met mogelijk toekomstige werkgevers. Er is om 15.15 uur ook een debat van Wageningen University & Research Teelt, Tech en Toekomst. Exposanten die meedoen aan deze Studentendag zijn Hoogendoorn, LetsGrow, Grodan, Van Iperen, Ridder, Koppert, Syngenta, Gearbox, Florensis en Bosman van Zaal.

Daarnaast zal elke ochtend de Wageningen University & Research interessante sessies geven over plantgezondheid, arbeid oplossingen nu en in de toekomst en de uitdagingen op verbruik van energie in de glastuinbouw. Meer informatie hierover is terug te vinden op de website van HortiContact.

HortiContact is op dinsdag 10, woensdag 11 en donderdag 12 mei te bezoeken van 13.00 tot 21.00 uur in Evenementenhal Gorinchem.

Voor meer informatie:
HortiContact
www.horticontact.nl

Publicatiedatum: