Ira Gonen - Bless

"Vrachttarieven veranderen wekelijks, waardoor de prijzen van Israëlische kruiden ook moeten worden aangepast"

Het feit dat de luchtvrachttarieven wekelijks veranderen maakt het moeilijk voor het Israëlische exportbedrijf Bless om stabiele prijzen te hanteren voor de export van kruiden naar klanten in zowel Oost-Europa als Azië. De onberekenbare vrachttarieven als gevolg van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne zijn daarnaast ook van invloed op de export van eetbare bloemen naar Azië. 


Het team van Bless toont een aantal verse kruiden en eetbare bloemen

Ira Gonen, sales manager bij Bless, legt uit dat ze wekelijks contact opneemt met grote klanten om de prijzen aan te passen aan de steeds veranderende vrachttarieven. "De prijzen fluctueren enorm vanwege de oorlog. De vrachttarieven veranderen wekelijks, waardoor ik elke week contact heb met klanten om hen te laten weten of de prijzen veranderen of niet. Afhankelijk van de vrachtkosten moet ik de prijzen wel of niet aanpassen." 

Bless exporteert jaarrond verse kruiden, waaronder basilicum, rucola, tijm, rozemarijn, salie, citroenmelisse, munt, peterselie en dille. "Deze kruiden worden vooral naar markten in Oost-Europa gezonden, zoals Tsjechië, Bulgarije en Hongarije. De kruiden worden echter ook naar andere Europese landen, zoals Portugal en Italië, geëxporteerd. We exporteren ongeveer één ton naar de diverse landen in Oost-Europa. We leveren ook zeekraal (Salicornia) dat we naar Japan en Nederland exporteren. Dit product is goed te combineren met vis. Daarnaast kunnen we onze klanten een uitgebreid assortiment exotisch fruit leveren," vervolgt Gonen. 

Het bedrijf beschikt over een koelopslag op de internationale luchthaven Ben-Gurion in Tel Aviv, van waaruit het de verse kruiden en exotisch fruit naar alle markten verzendt. "Dit geeft ons meer controle over de in- en uitgaande producten en biedt ons ook grotere flexibiliteit om de luchtvrachtzendingen nog beter af te stemmen op de wensen van onze klanten," legt Gonen uit. 

"In Oost-Europa hebben we grote klanten die wekelijks dezelfde orders plaatsen. Rusland is onze voornaamste markt en neemt wekelijks 10 ton product af. Onze belangrijkste markten in Azië zijn Singapore, Zuid-Korea, Hongkong en Taiwan, die elk ongeveer één ton per week afnemen. Deze markten zijn vertrouwde klanten, waar we vaak al vijf jaar of langer mee samenwerken," vervolgt Gonen. 

Ze vertelt dat de vraag naar kruiden elders in Europa zich in de lente en zomer verplaatst naar lokaal product, en dan in het bijzonder vanaf juni. "Het hangt een beetje af van het weer in Europa. De omschakeling naar lokaal product kan één maand eerder of later gebeuren."

"Eetbare bloemen zijn een zeer specifiek product dat wij aanbieden. We verzenden dit in grote aantallen naar markten in Azië, waaronder Hongkong en Singapore, evenals naar Rusland. In Europa hebben we hier geen markt voor," zegt Gonen tot slot. 

Voor meer informatie: 
Ira Gonen
Bless S.R. Ltd
Tel: +972 3 551 1514
ira@bless-herbs.com 
www.bless-herbs.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven