Nederlandse productieproces van cannabiszaad naar de Canadese markt

Tholen - "Iedereen kijkt met gepaste afgunst naar de Canadese cannabis-markt, waar de sector legaal is en superieure kwaliteitsstandaarden heeft in vergelijking met andere landen." Dat stelt Eric Siereveld, directeur van Dutch Passion. Het Nederlandse cannabisveredelingsbedrijf is een samenwerking begonnen met ANC Inc om een geavanceerde zaadproductiefaciliteit te bouwen in Canada. Van daaruit kan dan aan de groeiende vraag naar cannabiszaad van professionele kwaliteit worden voldaan. Eric legt hieronder uit waarom het bedrijf voor Canada heeft gekozen en hoe het project verloopt.

De Canadese markt op
Ongeveer vijf jaar nadat cannabis legaal werd in alle provincies heeft Dutch Passion hun eerste in Canada geteelde zaden op de markt gebracht, in samenwerking met ANC Inc. "Dit is een interessante tijd, omdat dit de eerste keer is dat Dutch Passion in Canada een teeltfaciliteit heeft gebouwd. De kwaliteitseisen zijn erg hoog in Canada, iets wat je ook verwacht in een gevestigde, legale markt. De Canadese consumenten zijn gericht op kwaliteit en hebben voldoende keuze om producten van lagere kwaliteit links te laten liggen. Daarom was het de grootste uitdaging om een faciliteit neer te zetten volgens exact dezelfde kwaliteitsstandaarden, die Dutch Passion ook op andere locaties gebruikt. Gelukkig vonden we dat in de samenwerking met ANC Inc. Het harde werk lag in het ontwerpen en opzetten van de faciliteit. Nu moeten die standaarden worden behouden en waar mogelijk, verbeterd."

Een belangrijke markt
"Canada was een van de eerste landen waar cannabis legaal werd, waardoor ze een belangrijke positie hebben binnen de markt." Dutch Passion heeft een 'enorm aantal aanvragen' ontvangen voor grote hoeveelheden zaden van de legale, gecertificeerde, Canadese cannabisproducenten. Siereveld legt uit dat, gezien de schaal van de vraag naar cannabiszaden uit Canada, het een logische stap was om daar zelf zaden te produceren, als er aan de eisen voor kwaliteit, betrouwbaarheid en duurzaamheid kon worden voldaan. "We konden beginnen met het leveren van startgenetica, maar hadden een Canadese partner nodig om de exacte kwaliteitsstandaarden te behouden en de procedures stipt te volgen. ANC Inc doet dit fantastisch."


Eric Siereveld

Toch hebben ze tijdens dit ambitieuze project ook te maken gehad met uitdagingen. "De echte uitdaging was de zoektocht naar een betrouwbare partner die dezelfde benadering heeft als wij. Hiervoor waren dezelfde vaardigheden en training nodig om veeleisende, gedetailleerde nieuwe vaardigheden te leren, om zaden te produceren van de allerbeste kwaliteit. Consistentie onder de zaden is een belangrijk kenmerk van de zaden van Dutch Passion. Daarvoor zijn hoogwaardige startgenetica nodig en aandacht voor details gedurende het hele proces van bestuiving en zaadproductie," zegt Siereveld.

Het kostte het bedrijf veel tijd, face-to-face trainingen en tijd die werd besteed aan het overdragen van vaardigheden/ervaring, evenals veel vliegkilometers. "Het gemakkelijke deel is dat je bestaande, gevestigde Dutch Passion-processen voor de productie van zaden kopieert. Het moeilijke deel is dat je ervoor moet zorgen dat het Canadese zaadproductieproces het Nederlandse zaadproductie-proces, dat in de loop van tientallen jaren is verfijnd, exact nabootst. Alles van temperaturen, luchtvochtigheidsniveaus, verlichting, timing van bestuiving, voeding en vele andere aspecten van de knowhow voor de productie van cannabiszaden is overgedragen aan ANC Inc."

Toegevoegde waarde voor de markt
Dutch Passion was in de jaren negentig de oorspronkelijke uitvinder van gefeminiseerde cannabiszaden. Hun collectie zaadgenetica gaat terug tot de jaren zeventig en de formele zaadverkoop begon in de jaren tachtig. "Als een van de oudste nog bestaande, originele Nederlandse zaadbanken zijn het de ervaring en het erfgoed die Dutch Passion uniek maken. Skunk-genetica die kan worden herleid tot Sam de Skunkman. Legacy Haze-zaadarchieven van de legendarische Neville."

"Dat alles wordt ondersteund door tientallen jaren ervaring en 's werelds beste netwerk van legale, professionele kwekers. Met toegang tot de beste cannabisgenetica en ongeëvenaarde kennis is Dutch Passion in staat om de beste professionele ondersteuning te geven aan zowel legale cannabisproducenten als aan kleinschalige thuiskwekers. Voor cannabistelers met een licentie, en we hebben al met velen samengewerkt, is Dutch Passion van mening dat ondersteuning en consultancy net zo belangrijk zijn als betrouwbare cannabiszaden. Vooral wanneer die producent in het eerste jaar of in de eerste twee jaar van zijn bestaan zit," voegt Siereveld toe.

Een voor de hand liggende keuze
Critical Orange Punch en Purple #1 zijn de eerste twee originele soorten die in Canada worden geproduceerd en verkocht. "Het waren al bestaande, goed verkopende soorten in Canada, waarbij Purple #1 onze populairste buitensoort is met een groot aantal herhaalaankopen. De uitstekende, duurzame genetica voor buitengebruik is in Canada gewoonlijk eind september/begin oktober klaar voor de oogst. Critical Orange Punch is afgeleid van Critical x-genetica (Grandaddy Purps x Orange Bud). Deze cannabis heeft enorm goede THC niveaus met een zoete citrussmaak en een zielverzachtende high tegen angsten. Het is ook zeer gemakkelijk te kweken. Critical Orange Punch was de populairste Dutch Passion-soort in Canada, dus het was opnieuw een voor de hand liggende keuze om de Canadese zaadproductie met deze genetica te regelen."

Voor meer informatie:
Dutch Passion
sales@dutch-passion.com  
www.dutch-passion.com  


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven