Tech-leveranciers vinden hun weg naar GreenTech Americas

Vorige week werd in Santiago de Querétaro de vakbeurs GreenTech Americas gehouden. Het evenement maakte een opvallende groei door en verwelkomde ruim 150 leveranciers, evenals bezoekers uit Mexico en Noord-Amerika. Ondanks de uitdagingen op de Mexicaanse markt overwegen telers nieuwe technieken te implementeren om meer controle over hun gewassen te krijgen. 

Klik hier voor de fotoreportage

Oplopende kosten
Vorige week publiceerden we al enkele artikelen over de Mexicaanse tuinbouwmarkt, die momenteel voor nieuwe uitdagingen staat, waar de oplopende kosten er één van zijn. "Ik zou zeggen dat de grootste uitdaging ligt in het aantonen dat telers meer profijt hebben van nieuwe technologieën dan van de methoden die ze nu toepassen," vat Jorge Luis Gonzalez Hernandez van Ludvig Svensson samen. 

Zo ziet hij bijvoorbeeld dat veel telers eindelijk kiezen voor insecten en klimaatschermen. "Ze zijn enthousiast over wat deze voor hun gewassen doen als het gaat om klimaatbeheersing en gewasbeschermingsstrategieën."

Het is ook opvallend hoe leveranciers van LED-verlichting hun weg naar deze vakbeurs hebben gevonden. Zij waren er aanwezig om klanten uit Noord-Amerika te ontmoeten, maar ook om lokaal mogelijkheden te verkennen voor het verbeteren van het gewasbeheer en de productiviteit. 

Meer controle
Het team van Fibredust was ook aanwezig op de vakbeurs. Het presenteerde de True Blue groeizak voor blauwe bessen op het 12 hectare teeltbedrijf van FDBerries in Guzman. "Nu telers graag meer controle over hun gewassen en productie hebben, neemt de vraag naar kokosproducten toe," zegt het team. 

Klik hier voor de fotoreportage

Enthousiasme en en zakelijke mogelijkheden
Eric Douw van Kubo kijkt met tevredenheid terug op de vakbeurs. "De afgelopen dagen hebben we ons wereldwijde netwerk uit kunnen breiden. We waren positief verrast door het enthousiasme en de zakelijke mogelijkheden van de bezoekers," zei hij. 

Hij voegde eraan toe dat het prettig was om iedereen eindelijk weer eens persoonlijk te ontmoeten, zowel potentiële klanten als oude bekenden, zoals Stephanie T. Mok van partner BrightFarms. "Het was geweldig om elkaar weer te zien en vast te stellen dat we dezelfde visie hebben op de toekomstmogelijkheden van de slateelt in de Verenigde Staten. Het was inspirerend om de langetermijnvisie van Bright Farms met betrekking tot de slateelt in dit land te horen."

Klik hier voor de fotoreportage 

De volgende editie van GreenTech vindt in juni in Amsterdam plaats. Klik hier voor meer informatie. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven