Edmond Op de Beeck verkozen tot Crack 2022

De Katelijnse heemkundige kring 'Erf en Heem' heeft Edmond Op de Beeck, stichter van de Katelijnse veiling, voorgedragen als 'Crack 2022'. De award werd op vrijdag 29 april 2022 uitgereikt aan zoon Johan Op de Beeck en kleinzoon Jo Op de Beeck.

Zondag 12 januari 1950 werd de Mechelse Tuinbouwveiling in Sint-Katelijne-Waver opgericht. De bezieler van het eerste uur was Edmond Op de Beeck. Als stichter van de veiling zette hij de gemeente Sint-Katelijne-Waver definitief op de kaart.

Edmond pleitte er als Mechels gemeenteraadslid voor om de gebrekkige organisatie op de Mechelse vroegmarkt aan te pakken. Maar zijn aanbevelingen voor deze hervormingen vielen in dovemansoren bij de stad Mechelen. De Mechelse besluiteloosheid scherpte de geesten in Sint-Katelijne-Waver: Edmond besloot om, samen met vooruitstrevende tuinders, een nieuwe veiling op te richten aan de Mechelsesteenweg 120. Anno 2022 is op deze site één van de hoofdsites en de maatschappelijke zetel van de groente- én fruitveiling BelOrta gevestigd.

Edmond werd benoemd als eerste directeur van de coöperatieve Mechelse Tuinbouwveiling en bleef 23 jaar aan het roer tot hij op 28 mei 1973 onverwachts overleed. Edmond werd opgevolgd door zoon Frans Op de Beeck, die tot 1992 directeur van de Katelijnse veiling was († 2010). Johan Op de Beeck, de oudste zoon van Edmond, was ook jarenlang in een kaderfunctie actief en nam de award persoonlijk in ontvangst. Met Jo Op de Beeck, kleinzoon van Edmond en zoon van Frans Op de Beeck, zetelt de derde generatie in het management van BelOrta.

Foto rechts: Edmond Op de Beeck

Voor BelOrta alsook voor de familie Op de Beeck, die met drie opeenvolgende generaties de afgelopen 72 jaar een belangrijke rol hebben gespeeld in het veilinggebeuren, is de Crack 2022 award een hele eer.

Voor meer informatie:
Jo Lambrecht
BelOrta
+32 (0)15 55 11 11
marketing@belorta.be 
www.belorta.be 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven