Ecofarm reinigt kassen met ozon

Preventieve ontsmetting van kassen, water en irrigatiesystemen is een praktijk die het Italiaanse Ecofarm Storti sinds enkele jaren met steeds meer succes toepast in Italië en Europa. 

Bij een traditioneel beheer van de preventieve milieuhygiëne van de kassen kunnen de reinigings- en ontsmettingskosten variëren van €1.000,- per hectare voor een minder grondige ontsmetting, tot €30.000,- per hectare per jaar in het geval van reiniging en ontsmetting voor omgevingen die besmet zijn met quarantainepathogenen.

Het gebruik van ozon voor deze goede praktijken vermindert al deze kosten drastisch, in vergelijking met een grotere doeltreffendheid en een lager verbruik van chemische middelen, aldus Giorgio Zaffani van Ecofarm. 

"Wij hebben deze technologie ontwikkeld door gebruik te maken van de eigenschappen van gasvormig ozon, dat een grote biocidale capaciteit heeft en nul residuen achterlaat. De ontwikkeling van deze protocollen stelt ons in staat zeer doeltreffende resultaten te leveren tegen zeer lage kosten. Ik denk dat de bescherming tegen infectierisico's en het uitroeien van ziekteverwekkers tegen een kostprijs van minder dan €1.000,- per hectare, een onmisbaar voordeel is."

De sanering met ozon van water en irrigatiesystemen elimineert virussen, schimmels, bacteriën en microfilms. "Het tegengaan van de besmetting van gewassen en wortelsystemen is de eerste en meest economische voorwaarde voor agronomisch succes."

Ecofarm biedt systemen aan die niet de constante aanwezigheid van personeel vereisen, en die gemakkelijk geïntegreerd kunnen worden in bestaande systemen voor een preventieve sanering. "Voor het genereren van ozon wordt alleen gebruikgemaakt van de zuurstof die aanwezig is in de omgevingslucht en van weinig elektriciteit, met een milieu-impact die bijna nul is."

"De totale kostprijs van een irrigatiesysteem voor de behandeling van al het irrigatiewater en, waar aanwezig, ook het drainagewater, met een afschrijving in vijf jaar, inclusief het elektriciteitsverbruik en het onderhoud, bedraagt €0,30 per vierkante meter per jaar. Terwijl, onder dezelfde voorwaarden, voor preventieve milieudesinfectie de kosten ongeveer €0,10 per vierkante meter per jaar bedragen. De installatiekosten, die al grotendeels worden gecompenseerd door het niet-gebruik van extra ontsmettingsmiddelen en de vermindering van bestrijdingsmiddelen, kunnen ook profiteren van overheidsfondsen zoals bijvoorbeeld de Italiaanse PSR en Agriculture 4.0."

Ecofarm is op Macfrut te vinden in stand B5 151. De beurs wordt gehouden van 4 t/m 6 mei.

Voor meer informatie:
Giorgio Zaffani
Ecofarm Storti srl 
Via Castelletto 10
37050 Belfiore (VR) - Italië
+39 045 6134390
info@ecofarmstorti.com 
www.ecofarmstorti.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven