Crop One:

"We zijn klaar om uit te breiden en staan aan het begin van een nieuwe groeifase"

"FreshBox Farms wordt beleverd door ons bedrijfsmerk Crop One en ligt al meer dan zes jaar in de schappen; we hebben nog geen week gemist," zegt Andrew Grimmer, chief operating officer van Crop One Holdings.

Crop One ligt ongeveer 25 mijl ten zuidwesten van Boston en verkoopt haar bladgroenten -onder de naam FreshBox Farms- via lokale retailers in de omgeving van Boston, waaronder alle Roche Brothers-vestigingen, een Whole Foods-markt, onafhankelijke retailers, diverse cateraars en kosjere markten.

De faciliteiten omvatten zowel productie- als onderzoeksruimten, zodat Crop One de productieprocessen kan blijven aanscherpen.


Andrew Grimmer

Internationale uitbreiding
"We zijn klaar om uit te breiden en staan aan het begin van een nieuwe groeifase. We hebben geweldig nieuws dat we in de nabije toekomst hopen te delen, met betrekking tot zowel binnenlandse als internationale markten," legt Andrew uit.

Crop One is bezig met het ontwikkelen van partnerschappen in het Midden-Oosten door de samenwerking met Emirates Flight Catering. Met EFC hoopt Crop One de grootste vertical farm in de VAE te bouwen. Het partnerschap kwam tot stand nadat Emirates Flight Catering verzocht om een joint venture te vormen en grootschalige productiefaciliteiten te ontwikkelen. Uiteindelijk won Crop One de aanbesteding, omdat het bedrijf kon bogen op een uitstekende reputatie in de verticale teelt.

"Crop One heeft bewust gezwegen over deze ontwikkelingen, omdat we willen bewijzen dat wat we momenteel al doen, succesvol zal zijn. We willen het laten zien, niet er alleen over praten. Onze installaties zullen geld opbrengen. Onze installaties zullen voedsel produceren," zegt Andrew.

Planten eerst-methodologie
In een sector die wordt gedreven door technologie, richt Crop One zich op een planten-eerst aanpak. Crop One wil niet steeds zomaar inspringen op weer een nieuwe, flitsende technologische ontwikkeling. Andrew legt uit dat Crop One nooit technologie zal toepassen die de kwaliteit van de gewassen in gevaar kan brengen. Hoewel automatisering zeker een belangrijke rol speelt bij het opschalen van de productie, merkt Andrew ook op dat voorbarige automatisering een bedrijf gemakkelijk de das om kan doen.

"Wat we ook implementeren, het moet de kwaliteit van onze gewassen handhaven of verbeteren. Pas daarna zullen we nieuwe processen implementeren. Ons voornaamste doel is ervoor te zorgen dat we de juiste processen, belichting en setpoints hebben," zegt Andrew.

De onderzoeksafdeling van Crop One is van cruciaal belang voor het evalueren van verschillende technologieën en het screenen van cultivars. Volgens Andrew heeft Crop One meerdere producten in de pijplijn die het merk FreshBox Farms verder zullen uitbreiden.

Voor meer informatie:
Andrew Grimmer, COO
Crop One Holdings
media@cropone.ag 
cropone.ag 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven