Oorlog in Oekraïne kan negatieve vooruitzichten voor papierindustrie vergroten

Volgens Moody's zal de EBITDA van de papier- en bosbouwsector de komende 12 maanden met 10-12% dalen, waarbij de aanzienlijk hogere energie-, transport-, materiaal- en arbeidskosten het grootste deel van de groei als gevolg van de grote vraag in het papierverpakkingssegment teniet zullen doen. Verwacht wordt dat de invasie van Rusland in Oekraïne de druk op de kosten en de vraag, vooral voor energie, nog zal opvoeren.

Moody's volgt de EBITDA (winst vóór rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie) van 41 papier- en bosbouwproducten-bedrijven wereldwijd. Het bedrijf voorspelt dat deze bedrijven in de komende 12 maanden een daling van de EBITDA met 10 tot 12% zullen meemaken, waarbij bedrijven in Noord-Amerika, Europa en Latijns-Amerika waarschijnlijk allemaal zullen worden getroffen.

In Noord-Amerika, de regio die meer dan de helft van de door Moody's beoordeelde bedrijven vertegenwoordigt, zal de daling iets groter zijn dan het algemene gemiddelde - tussen 14 en 16% over de periode van de vooruitzichten van een jaar. Terwijl Noord-Amerikaanse golfkartonverpakkingsbedrijven zoals International Paper en verpakkingsbedrijven van consumentenpapier zoals Graphic Packaging een winststijging zullen zien als gevolg van prijsstijgingen in hun sector, zullen hout- en pulpbedrijven waarschijnlijk een daling zien, omdat de prijzen onder die van de vorige periode zijn gedaald.

Bron: packagingeurope.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven