HDG gooit poorten van de winkel open met oprichting Agri Software

"Transparantie binnen de keten wordt steeds belangrijker"

Tholen - HDG Survey Group heeft Agri Software opgericht om haar zelf ontwikkelde kwaliteitscontrole tool QC4U beter in de markt te zetten. "We vonden het tijd om de poorten van de winkel verder te openen en onze complete tool beschikbaar te stellen voor alle geïnteresseerden", vertelt Stefan Loos van Agri Software. "We zagen dat er nog genoeg ruimte in de markt was voor verbetering van bestaande systemen. Met onze tool kun je in één oogopslag alle data van inspecties delen met elke stakeholder binnen de keten."


Leander van Bellen, Rob Boogmans, Stijn Verstijnen en Stefan Loos

QC4U is in 2013 door HDG ontwikkeld voor intern gebruik. Sinds 2018 zijn er ook externe klanten voor de tool bij gekomen en vanaf nu is het dus beschikbaar voor iedereen. "Bij Agri Software willen we meer de aandacht richten op het verder ontwikkelen, verbeteren en uitbreiden van onze inspectie en data analyse applicatie. Bovendien breiden we onze service voor de gebruikers uit. De tool reflecteert veertig jaar aan ervaring en de werkwijze van de HDG Survey Group gecombineerd met de laatste inzichten over wat de markt nodig heeft."

Met QC4U is het, volgens de makers, mogelijk op elk punt van de keten inzicht te krijgen in de kwaliteit van een product en de ontwikkeling van de conditie. "Onze tool draait in de cloud op de server van de klant en de data blijft dus het eigendom van de klant. Op tablets worden de inspectiegegevens verwerkt. Per product is er een gedefinieerde vragenlijst met een standaard set aan observaties om zo de kwaliteit van het product te controleren, deze lijsten zijn door de klant zelfstandig aan te passen. Ook de foto’s die je hebt gemaakt, worden direct gelinkt aan de inspectie waar je mee bezig bent. Zo heb je snel een samenvatting van de kwaliteit en deze wordt vervolgens uitgedrukt in een kleurencode (rood, oranje of groen), score (1 tot 6) en houdbaarheid."

"Binnenkort introduceren we ook drie nieuwe functionaliteiten", gaat Stefan verder. "Zo komt er een overzichtelijk dashboard. Dit biedt de inspecteur direct het overzicht over zijn taken. Bovendien geeft het grip op de data om te analyseren wat er gebeurt met de kwaliteit van een product. Dit kan waardevolle inzichten geven in de toekomstige bedrijfsvoering. Verder zal er een portal komen en een generieke API. Een API is een vertaler om QC4U met elk willekeurig ander softwareprogramma te laten communiceren. We kregen steeds meer aanvragen van klanten om inzicht te geven in rauwe data om eigen analyses te maken. Door middel van de API kunnen systemen en stakeholders worden verbonden om zo inzicht te krijgen in de data van de inspecties die bijvoorbeeld in de haven zijn uitgevoerd."

Transparantie in de keten wordt steeds belangrijker en met de tool wil HDG hierop inspelen. "Retailers krijgen ook een steeds grotere invloed op de keten. Zij willen van begin tot eind weten wat voor product ze gaan ontvangen. Daar heb je hiermee zicht op." QC4U wordt momenteel gebruikt door meer dan 30 klanten van Agri Software en heeft meer dan 150 gebruikers. "De meerderheid hiervan bevindt zich rond de havens van Rotterdam, Antwerpen en Hamburg, maar uiteindelijk willen we ook meer de keten in. Omdat het een meertalige cloud solution is, kun je het overal inzetten. Zo willen we naar een punt toe dat we Europa breed klanten ondersteunen."

Voor meer informatie:
Stefan Loos
Agri Software
Goudsesingel 130
3011 KD Rotterdam
+31 6 121 44 676
info@agrisoftware.eu
www.agrisoftware.eu 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven