Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Special Fruit biedt Sweet Royalla braam aan

Special Fruit biedt momenteel als enige speler op de markt de Sweet Royalla braamvariëteit uit Portugal aan. "De productie loopt op volle toeren en de kwaliteit van de braam is op zijn best. Dit veelbelovende ras biedt een combinatie van uitstekende eigenschappen die noodzakelijk zijn om de verkoop van de braam in de zachtfruitcategorie een impuls te geven. De crunchy braam heeft een zeer royale smaak die mooi afgerond wordt met een milde zoetheid, iets wat de meeste standaardrassen missen. Haar lange houdbaarheid en het gebrek aan rode cellen zijn nog extra troeven", aldus Joost Schellekens van Special Fruit.

Ook de Portugese telers geloven in Sweet Royalla, zij verhoogden hun geplande productieaantallen van volgend jaar al met 50%. Tegen het einde van dit jaar zal het ras ook op Marokkaanse velden worden geteeld. Dit zal Special Fruit toelaten de premium braam bijna het hele jaar door aan te bieden. "Daarmee willen we als bedrijf inzetten op een duurzaam aanbod van gezond fruit waarbij we lange afstandstransporten uit Mexico kunnen beperken. De productiepieken vallen rond Pasen en Kerstmis, wat onze koninklijke braam meteen een feestelijk accent geeft."

"De braambes is momenteel de bes met het meeste potentieel. Dit kunnen we toeschrijven aan de hoge gezondheidsfactor die eraan verbonden is en aan de smaakverbetering. Consumenten vinden steeds vaker de weg naar de vezelrijke braam en zien het als een nieuwe aanwinst voor hun bessenliefde."

"Ook de feedback die we tot nu toe van onze B2B-klanten hebben ontvangen, is uiterst positief. Kortom, onze klanten willen geen andere variëteit meer. Het belooft een mooie toekomst te worden voor Sweet Royalla."

Voor meer informatie:
Joost Schellekens
Special Fruit
Europastraat 36
2321 Meer, België
+32 33 17 06 60
info@specialfruit.be  
www.specialfruit.be      

Publicatiedatum: