Koning maakt kennis met tomateninnovatie tijdens Koningsdag in Maastricht

Maastricht kleurde oranje - en een beetje tomatenrood - tijdens Koningsdag. De koninklijke familie bracht gisteren een bezoek aan de hoofdstad van Limburg waarbij ze ook kennis maakten met de innovaties van de Brightlands-campussen in Limburg. Brightlands maakte onderstaand verslag.

Bij Brightlands Campus Greenport Venlo stond de tomaat centraal. Op deze campus, waar bedrijven, onderzoekers en studenten, dagelijks bezig zijn met gezonde en veilige voeding, wordt veel onderzoek gedaan inhoudsstoffen in groente en fruit. Carin Stroeken, head Consumer and Customer Chemistry bij BASF (aandeelhouder van de Venlose campus) praatte het koningspaar bij over de geheimen van de tomaat. Want behalve lekker en gezond, bevatten deze vitaminebommetjes ook nog eens hele handige andere stofjes zoals lycopeen.

Carin Stroeken vertelde het koningspaar meer over het onderzoek op Brightlands in Venlo naar lycopeen: een krachtige antioxidant. Tomaten zijn volgens Carin een belangrijk gewas in Nederland. Het is ook een van de weinige groente waar lycopeen inzit. Sterker nog, het is voor de meeste Nederlanders de énige bron van lycopeen.

Het koningspaar toonde zich zeer geïnteresseerd in het onderzoek dat op de Venlose campus plaatsvindt. Uiteraard moest er ook even geproefd worden. Koninklijke ZON sponsorde de tomaten, zodat de koninklijke familie en alle andere Maastrichtenaren deze lekkere en gezonde groente ook zelf konden proeven.

Bron: Brightlands


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven