Dubbel gevoel bij Van Dijk Groenten en Fruit/Bloemen en Planten

"Klokprijzen asperges en aardbeien onder de kostprijs"

Tholen – Detailhandel kan deze weken profiteren van het overaanbod in asperges en aardbeien. Daarom is het de komende dagen “Actie, actie, actie” in Wijk en Aalbrug bij Van Dijk Groenten en Fruit/Bloemen en Planten. De markthandelaar zet deze dagen pallets vol asperges en aardbeien weg.

“Asperges gaan weg voor 3 kilo voor 10 euro en aardbeien 3 dozen voor 5 en daar kunnen we nog aan verdienen. Het gaat helemaal nergens meer over. Op de klok zijn asperges al een week lang zo goed als gratis. Dat is echt niet normaal”, vertelt Arwin van Dijk.

De combinatie van vakantietijd en mooi weer zorgt voor veel aanbod. Juist in deze tijd probeert Van Dijk massa te maken. De klanten zijn er heel blij me. “Het vliegt eruit. Voor ons is dat wel een keer leuk, maar goed, dat kan niet zo doorgaan. De prijzen liggen onder de kostprijs, dus ergens gaat het mis. Het is beter als we er allemaal wat aan kunnen verdienen.”

Van Dijk haalt daarom rechtstreeks bij de teler. “Dan krijgt hij toch een wat betere prijs dan via de veiling”, besluit Arwin.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven