Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Indoor AgTech op 23-24 juni in NYC, VS

Indoor telers delen hun mening over de uitdagingen in de sector

Kas- en vertical farming-experts van Gotham Greens, Local Bounti, Little Leaf Farms, Oishii, Vertical Harvest en Upward Farms zullen deelnemen aan de Indoor AgTech Innovation Summit in New York. Vooruitlopend op de top delen ze hun gedachten over spannende nieuwe gewassen, enorme uitbreidingsplannen en de grootste uitdagingen waar ze voor staan.

Wat zijn de volgende opkomende gewassen of markten die u van plan bent te verkennen?
Craig Hurlbert, Local Bounti: "Er valt nog veel te ontdekken op het gebied van bladgroenten, brassica, kruiden en andere groenten en fruit. Vergelijkbare SKU's (Stock Keeping Unit) worden in het hele land gezien bij Controlled Environment Agriculture (CEA). De Stack and Flow-technologie van Local Bounti zal echter een brede SKU-diversiteit ontsluiten die momenteel niet beschikbaar is in de bredere CEA-ruimte. Iedereen in de sector heeft het bijvoorbeeld over kleinfruit, maar weinigen of niemand hebben een schaalbare, rendabele oplossing gevonden met een sterke eenheidseconomie. De sleutel tot het succesvol binnenshuis brengen van de teelt van kleinfruit draait uiteindelijk om technologie; het mogelijk maken van een beter en meer lokaal product voor de consument, met de nadruk op superieure smaak, langere houdbaarheid, terwijl ook de voedselkilometers drastisch worden verminderd. Uiteindelijk ligt onze focus vandaag op het uitbreiden van de sla- en kruidencategorie. Maar als we kijken naar nieuwe opkomende gewassen en markten zullen we in de eerste plaats zoeken naar een economische oplossing en alleen die kansen aangrijpen waar de toepassing van Stack en Flow zal leiden tot een winstgevend en superieur product voor de consument."

Paul Sellew, Little Leaf Farms: "Bladgroenten zijn in de VS een miljardencategorie bij retail en foodservice. Er is een enorme kans om alleen al in bladgroenten marktaandeel te veroveren door uitbreiding en productdiversificatie."

Wat zijn de grootste uitdagingen waar u voor staat?
Viraj Puri, Gotham Greens: "De totale bereikbare markt voor gewassen die binnen kunnen worden geteeld, groeit jaar na jaar aanzienlijk en blijft onderbenut door indoor teeltbedrijven. Onze uitdaging als sector is om collectief de noodzakelijke schaal, consistentie, kwaliteit en duurzaamheid te bieden om deze ongekende kans aan te grijpen."

Nona Yehia, Vertical Farm Harvest: "Het lijdt geen twijfel dat CEA een belangrijk onderdeel zal zijn van onze toekomstige voedselsystemen, we zijn allemaal aan het racen om onze voetafdruk te vestigen, maar het goede nieuws is dat we nog lang niet in de buurt zijn van het vervullen van de totale adresseerbare markt. De uitdaging is om snel te groeien en te schalen op een manier die trouw blijft aan onze waarden. Voor ons gaat dat over onze sociale impact, maar ook over het klimaat. We zijn erg goed in waterbehoud, het terugdringen van giftige stoffen en het behoud van tuinbouwgrond, maar dat betekent ook dat we de uitstoot moeten blijven terugdringen door middel van verschillende strategieën voor schone energie."

Brendan Somerville, Oishii: "We kunnen simpelweg niet voldoen aan de vraag naar onze geweldige Omakase Berries. Retailers en consumenten in de Verenigde Staten en de rest van de wereld vragen ons om naar hun markten uit te breiden, dus de druk is hoog! Aangezien de sector nog vrij nieuw is, moeten we zelf de handen uit de mouwen steken en zijn we erin geslaagd om een van de weinige verticale indoor aardbeienteeltbedrijven op commerciële schaal ter wereld te zijn. Het is echter een concurrentievoordeel, omdat we in-house capaciteiten opbouwen en volledige controle over ons proces hebben, van het bouwen van teeltbedrijven en het telen van planten tot het distribueren van het product. Oishii groeit snel om aan de vraag te voldoen en we werven mensen met een vergelijkbare passie en motivatie om indoor vertical farming op commerciële schaal in de hele sector te brengen."

Hoe ziet een succesvol stappenplan voor nationale en internationale expansie er voor u uit?
Viraj Puri, Gotham Greens: "We zien een mooie en veelbelovende toekomst voor CEA. De uitbreiding van Gotham Greens naar het zuiden met nieuwe kassen in Texas en Georgia, samen met de uitbreidingen van onze bestaande kassen in Colorado, Illinois en Rhode Island, illustreert een enorme stap voorwaarts in het bereiken van ons uiteindelijke doel om producten te telen die binnen minder dan een dag rijden kunnen worden geleverd aan de meeste consumenten in de V.S. Door onze kascapaciteit in 2022 te verdubbelen en ons te vestigen in gloednieuwe regio's van het land, zal Gotham Greens onze retail uitbreiden en voldoen aan de groeiende vraag naar in kassen geteelde producten in de hele VS."

Jason Green, Upward Farms: "Upward Farms bouwt momenteel
's werelds grootste overdekte vertical farm, gelegen in Luzerne County, Pennsylvania. Onze nieuwe faciliteit van 23.225 m2 zal naar verwachting 2-4 keer zo groot zijn als de volgende grootste vertical farm die door gelijken wordt geëxploiteerd. Deze farm zal verse, lokaal geteelde, USDA Certified Organic microgreens en duurzaam gekweekte hybride gestreepte zeebaars leveren aan consumenten in het noordoosten. Onze strategie is om onze product- en kanaalmix te verbreden om een groter bereik  van huishoudens te bewerkstelligen, terwijl we blijven uitbreiden naar nieuwe markten in de VS in 2023 en daarna."

Paul Sellew, Little Leaf Farms: "We hebben meer tijd nodig. We moeten zo veel mogelijk opbouwen, zo snel als we kunnen. Om te doen wat we doen, hebben we zeer gespecialiseerde vaardigheden nodig. We moeten mensen bewuster maken van het belang van CEA en hen de kans geven een carrière in CEA te beginnen."

Voor meer informatie:
Indoor AgTech Innovation Summit
www.indooragtechnyc.com      

Publicatiedatum: