Shanghai in lockdown: werknemers FoodVentures wonen al maand op de kwekerij

Shanghai's Covid-19-situatie maakt dat burgers worstelen om toegang te krijgen tot voedsel, eerste levensbehoeften, medicijnen en gezondheidszorg. De stad ging op 28 maart over tot een strikte lockdown, waardoor de 26 miljoen inwoners van de metropool gedwongen werden thuis te blijven. Retailers bleven gesloten en bezorgingsbedrijven hadden moeite om aan de overweldigende vraag te voldoen.

FoodVentures exploiteert een kassencomplex in het centrum van de stad. Het project maakt deel uit van het Hengda Modern Agriculture Science Park op Chongming Island, beslaat een oppervlakte van 17,5 hectare en produceert momenteel cherrytomaten.

"Een deel van ons team heeft zich vrijwillig aangemeld om in de kas te werken. Dit team, inclusief onze hoofdteler, woont, werkt en slaapt momenteel in het bedrijf. Ook al hebben we problemen met de bevoorrading, waaronder kisten, verpakkingsmateriaal en meststoffen; we zijn toch in staat om onze productie voort te zetten," aldus Dirk Aleven van FoodVentures.

FoodVentures moest snel nieuwe manieren vinden om de tomaten naar de markt te brengen. Supermarkten en kleinere winkels gingen aan het begin van de lockdown dicht, en de meeste internetbezorgers kunnen de vraag niet bijbenen. Burgers hebben hun toevlucht genomen tot groepsaankopen van boodschappen omdat ze hun gebouwen niet mogen verlaten.

"We leveren momenteel aan de stad en de lokale overheid, en we leveren ook rechtstreeks aan wooncomplexen in de stad. We verkopen nu rechtstreeks aan de consument, wat ons bedrijfsmodel volledig heeft veranderd. Gisteren hebben we zes ton cherrytomaten verscheept, verpakt in dozen van 1 kg," vervolgt Dirk begin deze week.

"We zitten in de overlevingsstand. We zijn erin geslaagd om alternatieve klanten te vinden, maar elke zending is een strijd. Lokaal, vers voedsel is enorm in trek. We weten dat sommige bewoners al meer dan tien dagen worstelen om vers voedsel te krijgen. In deze situatie is lokale voedselproductie een must."

Gelukkig is het moreel van het team erg hoog. "De sfeer in het team is goed en positief. Op de een of andere manier is het kunnen werken in de kas misschien wel beter dan alleen thuis zitten. Het garandeert een inkomen en de medewerkers produceren iets wat anderen hard nodig hebben. Dit is een van de lessen die we uit de situatie hebben getrokken. Mensen geven om onze producten en er is veel waardering."

Voor meer informatie:
FoodVentures
Tel.: +86 183 1060 7020
just@chongminggreenery.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven