Wie laat zijn groenten en fruit ook beoordelen door 2 miljoen Floriadebezoekers?

Op 14 april opende wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022 voor een half jaar haar deuren in Almere. Bij een bezoek aan Floriade kan de kas, The Green House, bezoekers niet ontgaan. In dit kascomplex laat de Nederlandse tuinbouwsector zien, ruiken én proeven welke impact groen heeft op ons dagelijks leven.

Naast de 13 competitiedagen voor de sierteelt zijn er ook 10 beoordelingen van AGF-productgroepen. De tijdens deze beoordeling gepresenteerde producten bieden een goed overzicht van wat er beschikbaar is. Want ontwikkelaars, telers en handel bieden meer dan het aanbod van de standaard supermarkt. Bezoekers krijgen de mogelijkheid om hun mening te geven van de inzendingen en deze doet mee in de uiteindelijke beoordeling. Gespecialiseerde bedrijven etaleren hun mooiste producten, die een deskundige jury uit de wereld van veredeling, media en horeca waardeert op relevante criteria.

De AGF-competitiedagen zijn onderdeel van de permanente tentoonstelling van eetbare land- en tuinbouwgewassen. Gedurende 25 weken komen evenzovele productgroepen in het voetlicht en krijgen bezoekers de mogelijkheid kennis te maken met de mooiste actuele aanbod van aardappelen, groenten en fruit.

Voor een veredelaar, teler of handelshuis met een bijzonder product, is het interessant dit ter beoordeling aan te bieden. Deelname biedt kansen om producten te tonen aan en feedback te krijgen van een breed publiek. Een kans om AGF-producten bij twee miljoen bezoekers in de spotlights te zetten! En natuurlijk een prijs voor de best beoordeelde inzending.

Het is nog steeds mogelijk een specialiteit aan te melden voor deelname bij piet.steenbergen@outlook.com of vnberkel@ziggo.nl.

Bron: Floriade Expo 2022 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven