Crux Agribotics en Koat samen aan de slag in de ontwikkeling van robots

Kind Technologies dochterbedrijven Crux Agribotics en Koat gaan hun krachten verder bundelen om robotica te ontwikkelen voor het ‘end-to-end’ oogsten, sorteren en verpakken van groenten en fruit. 

Richard Vialle, Kind Technologies: “Crux Agribotics was een van de eerste bedrijven die een volledig autonome oogstrobot demonstreerde die komkommers identificeerde, sorteerde en oogstte in een echte kasomgeving. We hebben ons gespecialiseerd in Robotica, Computer Vision, Data & AI. We hebben sindsdien de prijswinnende SortiPack-robots ontwikkeld en geïntroduceerd voor het automatisch classificeren, sorteren en verpakken. Om de ambitieuze doelstellingen binnen de vers- en tuinbouwindustrie te realiseren, heeft het moederbedrijf (AgTech groep Kind Technologies) in 2019 Koat overgenomen.”

Crux Agribotics wil haar activiteiten verder opschalen en haar momentum in de markt benutten. Haar ambitie is om het volledige proces van geoogst gewas tot verpakt product te automatiseren met Computer Vision en AI-gestuurde Robotica. Om de volledige potentie van die strategie te benutten, zal de focus van Koat verschuiven in lijn met en in functie van deze groepsambitie. Koat’s engineering en R&D capaciteit wordt gealloceerd aan de ontwikkeling en uitbreiding van haar productportfolio voor end-to-end geautomatiseerde en gerobotiseerde lijnen voor oogsten, sorteren en verpakken.

"Wij zien wereldwijd enorme kansen en mogelijkheden voor geïntegreerde robot handling van groenten en fruit", zegt Richard Vialle, CCO & Co-Founder van Kind Technologies. "Een groeiende bevolking en afnemende beschikbaarheid van grondstoffen, vragen om een andere aanpak. We hebben met Covid-19 gezien dat vertrouwen op menselijke arbeid geen duurzame of feilloze strategie is. Automatisering en technologie zullen een sleutelrol spelen bij het aanpakken van de schaarste aan hulpbronnen en arbeid, terwijl tegelijkertijd risico's worden beperkt en opbrengsten en rendementen worden geoptimaliseerd."

Strategische afstemming om focus en prioriteit te creëren
De nieuwe strategie houdt ook in dat Koat activiteiten zal staken die niet meer als kernactiviteiten voor de toekomst worden beschouwd. Dit betreft onder meer de ontwikkeling en verkoop van losstaande interne logistieke projecten in plaats van complete geautomatiseerde sorteer- en verpakkingslijnen. "Wij geloven dat we door ons te richten op complete lijnen ‘end-to-end’, in staat zijn om ons te onderscheiden en echte waarde toe te voegen voor onze klanten. Binnen dergelijke projecten hebben we unieke IP te bieden met de gecombineerde krachten en mogelijkheden van Crux Agribotics en Koat", zegt Alex E. Kind, CEO en Co-Founder van Kind Technologies.

Het Koat productportfolio en toekomstige ontwikkelingen zullen worden gedreven door en in functie van de groeiende Crux Agribotics business. Haar installed base zal ondersteund blijven worden door de organisatie. Voor toekomstige projecten of uitbreidingen zullen Crux Agribotics en Koat ook gaan samenwerken met bestaande en nieuwe partners om klanten de oplossingen en continuïteit te bieden die zij nodig hebben. Het Koat-merk, de entiteiten en de externe overeenkomsten zullen blijven bestaan.

Naast het op één lijn brengen van het portfolio voor verpakkings-hallen, willen de bedrijven de ontwikkeling van de Crux Agribotics robot-oogsttechnologie versnellen.

Verhuizing naar één nieuw hoofdkantoor
Om deze nieuwe strategie en focus mogelijk te maken, zullen beide bedrijven in het derde kwartaal verhuizen naar een nieuw kantoor in Eindhoven. Door alle teams vanuit hetzelfde kantoor te laten werken, wordt het leren van elkaar en het benutten van synergie tussen alle disciplines veel eenvoudiger.

Richard: "Het nieuwe gebouw is volledig duurzaam en dus in lijn met de purpose van Kind Technologies, 'Be Kind to the World'. Het biedt collega's en bezoekers een prettige werkomgeving met extra faciliteiten zoals een restaurant, fitnessruimte en verschillende ruimtes om samen te werken, elkaar te ontmoeten en te ontspannen.”

Voor meer informatie:
www.kindtechnologies.nl
www.cruxagribotics.com 
www.sortipack.com 
www.koat.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven