Industrieventilator ingezet in kassen en opslaghallen: "Geeft aanzienlijke verbetering van binnenklimaat"

In tijden van stijgende energie- en teeltkosten wordt er hard gezocht naar kosteneffectieve oplossingen, vooral in de glastuinbouw. Het gespecialiseerde bedrijf Rite-Hite uit het Duitse Volkmarsen ontwikkelde enkele jaren geleden al een hightech industrieventilator. Het ventilatiesysteem moet niet alleen het binnenklimaat en daarmee de omstandigheden in de kas verbeteren, maar ook het uiteindelijke energieverbruik verlagen.

De HVLS-ventilatoren verplaatsen grote luchtvolumes bij een laag toerental en zorgen zo voor een efficiënte luchtcirculatie in de kas of gebouw. De methode wordt tot nu toe overwegend ingezet in industriële gebouwen en is in de AGF-branche bijzonder geschikt voor bijvoorbeeld de ventilatie van opslag- en productieruimtes, verkoopruimtes en kassen, schetst het bedrijf. "We hebben de ventilatoren al meermaals in kassen en levensmiddelenmagazijnen ingezet en het gebruik ervan heeft aantoonbaar bijgedragen aan een aanzienlijke verbetering van het binnenklimaat."


HVLS-industrieventilatoren in de glastuinbouw

Koel in de zomer, warm in de winter
Met een optimaal laag toerental en een hoog luchtvolume verplaatsen HVLS-industrieventilatoren van Rite-Hite kostenbesparend grote hoeveelheden lucht over grote oppervlakken. De lucht wordt boven de ventilator aangezogen en conisch omlaag geleid naar de vloer van de hal. "Bovendien bieden de HVLS-ventilatoren het hele jaar door voordelen. Want ze zorgen in de zomer voor actieve koeling en kunnen in de winter voor destratificatie worden ingezet, een proces waarbij de warme lucht van het plafond met koelere lucht op de vloer vermengd wordt. Dit is juist in kassen een groot voordeel, omdat hier inmiddels steeds vaker het hele jaar door geplant en geoogst wordt."

Rechts: de ventilatoren worden al succesvol ingezet in de Nederlandse komkommerteelt.

Het hele jaar door efficiënt en energiebesparend
De methode voldoet bovendien aan de eisen van de moderne gebruikers, bijvoorbeeld inzake gebruiksvriendelijkheid. "Met het touchscreen bedieningspaneel van de Fan Commander kan de gebruiker het hele jaar door de prestaties van de Rite-Hite HVLS-ventilatoren in een gebouw optimaliseren en zo de energiebesparing en het comfort maximaliseren."

Voor meer informatie:
Simone Augustin
Rite-Hite GmbH
Carl-Zeiss-Str. 3
D-34471 Volkmarsen, Duitsland
Tel: +49 (0)5693 9870 277
saugustin@ritehite.com 
www.ritehite.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven