Nieuwe sluipwesp tegen Nezera-plaag op de markt

De sluipwesp Trissolcus basalis heeft sinds kort een toelating in Nederland. Benfried heeft samen met haar Italiaanse producent Bioplanet gewerkt aan de ontwikkeling en toelating van deze sluipwesp.

Trissolcus parasiteert de eieren van Nezara viridula, een wants die steeds meer problemen in paprika veroorzaakt. Vrouwelijke sluipwespen leggen één ei in ieder Nezara-ei. Na een paar dagen kleurt het ei zwart en na enige tijd kruipt er een nieuwe sluipwesp uit het ei. Eén vrouwtje kan tot 250 eieren parasiteren. Bij een optimale temperatuur van 27°C is de totale cyclus van de Trissolcus in ongeveer 10 dagen voltooid.

Hoe in te zetten
De Trissolcus basalis kan in alle gewassen waar Nezara problemen geeft, worden toegepast. Geadviseerd wordt om te starten met de introductie nét voordat de eerste Nezara verwacht wordt, maar uiterlijk begin juni omdat dan Nezara van buitenaf in de kas zal komen.
Ga uit van minimaal 1 sluipwesp per m2 per week. Het advies is dit wekelijks te herhalen totdat er voldoende parasitering gevonden wordt. Trissolcus wordt geleverd als volwassen sluipwesp en is verpakt per 500 adulten in een koker.

Voor meer informatie: 
Benfried
info@benfried.com
www.benfried.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven