Wijnen Square Crops wint Tuinbouw Ondernemersprijs 2022

Vanochtend is op de Floriade in Almere de Tuinbouw Ondernemersprijs 2022 uitgereikt. Wijnen Square Crops won de prestigieuze titel ten koste van drie siertelers, te weten Niels Kreuk bv, Ovata en Zentoo. 

Nieuw deze keer was een themaprijs Robotisering. Deze prijs ging naar Gearbox Innovations, verkozen boven Blue Radix, Royal Brinkman en Pats Indoor Drones. 

Volgens de vakjury is Wijnen Square Crops een innovatief, marktgerichte en innovatieve onderneming dat goede initiatieven heeft genomen om duurzaam te telen. Er wordt daadkracht getoond bij de inzet van duurzame energiebronnen door inzet van biomassa op beide locaties waarmee meer dan 65% van het eigen energieverbruik fossielvrij en duurzaam is. Om goed personeel aan zich te binden verzorgt Wijnen een goede huisvesting voor de internationale medewerkers.  Van origine is Wijnen een traditioneel familiebedrijf, nu een bedrijf met familiecultuur waarbij de medewerkers worden gezien als een belangrijke continuïteitsgarantie voor de onderneming.

De jury zei vooraf over de winnaar van de themaprijs: Het Westlandse Gearbox heeft zich in de afgelopen 5 jaar ontwikkeld van een R&D bureau voor de tuinbouw naar een indrukwekkende scale-up met een portfolio van producten van de kas tot de schuur die ook nog eens allemaal gebruik maken van uitwisselbare modules. Hierdoor zijn ze goed in staat samen met de eindgebruikers nieuwe producten te ontwikkelen. Een sterk voorbeeld hiervan is de GearRover, een oogstassistent die aangeeft welke bloemen en vruchten rijp zijn voor de oogst. Gearbox is meester in agile productontwikkeling waarbij telkens met de klant wordt bekeken wat waarde toevoegt.

Morgen een fotoverslag, maar de felicitaties kunnen bij deze alvast naar bovengenoemde bedrijven. 

 


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven