Dit bedrijf brengt het 'denken aan het grotere plaatje' naar vertical farming

"Mensen in vertical farming zijn heel slim en goed opgeleid, maar missen soms het grotere plaatje. De aanvoerketen is het algemene kader dat alles doet werken of niet. Wij modelleren het geheel zodat mensen zien hoe alle onderdelen in elkaar passen", zegt Michael Hugos, medeoprichter en chief executive officer bij SCM Globe. Het bedrijf is gespecialiseerd in modellering voor commerciële, humanitaire en militaire aanvoerketens.

Nu de vertical farming sector in opkomst is en haar eigen aanvoerketen uitdagingen kent, willen Michael en zijn medeoprichter Steve Koji vertical farming in het portfolio van het bedrijf opnemen en de sector helpen de aanvoerketen te begrijpen.

Steve legt uit dat de aanvoerketen-simulatietool van SCM Globe de vertical farming sector kan helpen zijn distributienetwerken te verbeteren. Dit doen ze door energie-efficiënte aanvoerroutes te genereren. Daarmee stellen ze bedrijven in staat om het verschil in CO2-voetafdruk tussen verschillende distributiemethoden te berekenen, zoals elektrische voertuigen voor distributie op een beperkt gebied.

"SCM Globe heeft twee overkoepelende thema's. Het eerste is om aanvoerketens begrijpelijk te maken. Dit doen ze door gebruik te maken van schaalmodellen en simulatie. Het andere is het verbeteren van de duurzaamheid door het bijhouden van koolstof en transportplanning voor het transport van gewassen. Vertical farming heeft alles te maken met duurzaamheid, dus het sluit perfect aan bij onze werkwijze om onze thema's te combineren en zo de impact op het milieu te verminderen," legt Steve uit.

Op de website van SCM Globe staan meerdere casestudy's die commerciële, humanitaire en militaire aanvoerketens onderzoeken. Een daarvan is de Blue Ocean Co-Op, die de aanvoerketen ter ondersteuning van aquacultuurbedrijven voor de kust van Californië modelleert. Deze casestudy maakt deel uit van een project dat Project Blue heet en wordt uitgevoerd door de AltaSea campus in Longbeach, Californië. Het modelleert de afstanden tussen de teeltbedrijven, havens en distributiepunten, evenals de CO2-afdruk die gepaard gaat met het transport van gewassen tussen deze faciliteiten.

Aangezien SCM Globe vertical farming integreert in zijn bedrijf, wil het bedrijf samenwerken met spelers in de vertical farming-sector om een proefprogramma te starten en casestudies te ontwikkelen voor modellering van de aanvoerketen in vertical farming.

"We kijken naar domeinen waar mensen geïnteresseerd zijn in het bereiken van de hoogst mogelijke duurzaamheid. We geloven dat vertical farming één van die domeinen is," zegt Steve.

Voor meer informatie: 
Michael Hugos, medeoprichter en CEO
Steve Koji, medeoprichter en COO
SCM Globe
info@scmglobe.com
www.scmglobe.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven