Kalera sluit lening van € 27,64 miljoen af

Onlangs kondigde Kalera AS aan dat het een tienjarige Senior Secured Credit Facility van € 27,64 miljoen heeft afgesloten bij Farm Credit of Central Florida. Hiermee ondersteunt Kalera AS de kapitaaluitgaven en werkkapitaalbehoefte van het bedrijf in de gehele Verenigde Staten. De lening is aangegaan door Kalera Inc. Kalera Inc is in de VS gevestigd en een volledige dochteronderneming van Kalera AS.

"Dankzij het door Farm Credit verschafte kapitaal heeft de Vennootschap haar financiële positie versterkt en haar kapitaalstructuur verbeterd. Het bedrijf beschikt nu over € 18,42 miljoen aan beschikbare fondsen voor kapitaaluitgaven onder een Term Loan en € 9,21 miljoen ter ondersteuning van algemene bedrijfs- en werkkapitaaldoeleinden onder een Revolving Loan. Wij beschouwen Farm Credit als een uitstekende financieringspartner voor de lange termijn voor onze groeiplannen in de VS," aldus Fernando Cornejo, Chief Financial Officer van Kalera. "We zijn nu in een uitstekende positie om onze doelstellingen voor de eerste helft van 2022 uit te voeren. Tegelijkertijd werken we toe naar de verwachte afronding in juni van onze fusie met Agrico, die Kalera een Amerikaanse Nasdaq-notering zal opleveren. Die notering zal onmiddellijke extra financiering en verbeterde financieringsmogelijkheden op lange termijn opleveren."

"Met deze financiering gaat Kalera door met het bevorderen van de Controlled Environment Agriculture (CEA) sector naar een grotere focus op het verbeteren van de lokale tuinbouw in de Verenigde Staten met een belangrijke focus op gezondheids- en veiligheidspraktijken door middel van haar vertical farming technologie," aldus Brock Overbaugh, Vice President en Sr. Agribusiness Relationship Manager, Farm Credit of Central Florida/ACA.

De kredietovereenkomst heeft een looptijd van 120 maanden en bevat standaardvoorwaarden die gebruikelijk zijn bij dit soort gedekte financieringstransacties.

Voor meer informatie: 
Kalera
info@kalera.com
www.kalera.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven