"Als we succesvol kunnen zijn in Californië, kunnen we overal succesvol zijn"

"We willen verschil maken, niet door het najagen van een marktkans. We gaan de moeilijkste uitdagingen in onze sector aan met behulp van wetenschap, wiskunde en engineering," zegt Pierre Sleiman, oprichter en CEO van Go Green Agriculture.

Go Green Agriculture is een teeltbedrijf dat bladgroenten teelt en bewerkt in drie vestigingen in Californië. Go Green Agriculture bevindt zich in de 'slakom' van de Amerikanen, omdat het bedrijf in zijn 13-jarige geschiedenis succes heeft geboekt door unieke uitdagingen in de sector aan te gaan, zoals het telen van kroppen bindsla in een gecontroleerde omgeving.

"De meeste telers van kassla telen babybladsla, terwijl wij volwaardige kroppen bindsla telen. Niemand is er ooit in geslaagd om dat commercieel te doen in kassen," legt Pierre uit.

Pierre Sleiman

De "Google meets agriculture" bedrijfscultuur
Bij Go Green Agriculture gaat innovatie verder dan de teelt van sla en zit het in alle vezels van het bedrijf door de focus op de bedrijfscultuur. Zoals Pierre uitlegt is het bedrijf gericht op het aantrekken van gepassioneerde leiders en het creëren van een ruimte waarin mislukking wordt gevierd als onderdeel van het innovatieproces.

"We creëren een disruptieve omgeving voor jezelf, zodat je kunt floreren. Het gaat erom plezier te hebben maar toch echt persoonlijke grenzen en limieten te verleggen. We zijn bewust vreemd. We hebben bijvoorbeeld een nachtclub geluidssysteem door onze faciliteiten die de hele tijd muziek afspelen."

Het team van Go Green Agriculture hanteert een drieledige aanpak voor de teelt in kassen: software, hardware en genetica. Het bedrijf teelt zijn eigen rassen al bijna tien jaar intensief om de gewenste eigenschappen te verkrijgen en de ongewenste te verwijderen.

Succes in de Noord-Amerikaanse slasector
Go Green Agriculture is gevestigd in Californië en lijkt misschien een kleine speler naast de Salinas Valley van de staat, die een belangrijke slatelende regio in Noord-Amerika is. Het bedrijf wordt echter gedreven door de uitdagingen op het gebied van voedselkwaliteit bij veldsla en streeft ernaar de veiligste biologische producten van de hoogste kwaliteit naar de massa te brengen in plaats van zich te richten op nichemarkten.

"Wij zijn niet het niche- of premium-prijsmodel waar consumenten meer voor moeten betalen. We willen massatoegang creëren tot hoogwaardige, biologische producten en alleen de hoogste voedselveiligheidsnormen toepassen," legt Pierre uit.

Nicholas DaCosta 

Het beste sectortalent aantrekken
De Go Green familie is onlangs groter geworden met de toevoeging van hun nieuwe Chief Operating Officer, Nicholas DaCosta. DaCosta was eerder COO van Taylor Farms Retail. "Ik ben verheugd over de mogelijkheid om met het Go Green team te werken. Hun baanbrekende technologie maakt een oplossing mogelijk die de manier waarop  producten op de markt worden gebracht, verandert. Het Go Green team heeft een van de grootste uitdagingen in de sector opgelost: bindsla in hele koppen. Deze baanbrekende technologie zal helpen om de uitdagingen die de bindsla heeft gehad te verzachten. Voeg daar bewerkte bindsla aan toe en we geloven dat we een productportfolio hebben dat voldoet aan de behoeften van retailers en consumenten," deelt DaCosta.

Go Green Agriculture is momenteel in expansiemodus en zit midden in een nationaal uitrolplan. Zoals Pierre opmerkt: "Als we succesvol kunnen zijn in Californië, kunnen we overal succesvol zijn."

Voor meer informatie:
Pierre Sleiman, oprichter en CEO
Go Green Agriculture
hello@gogreenagriculture.com
www.gogreenagriculture.com
www.instagram.com/gogreenag/


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven