Semplice Tre C (Italië)

"In Noord-Europa hebben ze oog voor de totale waarde van de tomaat"

Semplice Tre C werd in 2000 opgericht door de families Castiglione en Celeste. Het is vandaag de dag een van de grootste teeltbedrijven van kwaliteitstomaten in het zuidoosten van Sicilië. In de Acate-vallei worden er op 50 hectare cherry, datterino- en minipruimtomaten in de kas geteeld.

Van links naar rechts: Salvatore Castiglione, Alice Celeste, Simone Castiglione, Concetta Celeste en Gaetano Castiglione

"De teelt vindt plaats in kassen en stelt ons in staat om in te spelen op een steeds groeiende behoefte aan verse en duurzame groenten en fruit. In 2021 hebben we ongeveer 6.000 ton hoogwaardige tomaten geoogst, verpakt en op de markt gebracht, het merendeel in Italië. Vijftien procent hebben we geëxporteerd naar Duitsland, Zwitserland, Polen, Roemenië en Malta. We zouden graag onze exportcijfers nog verhogen door te focussen op de Noord-Europese landen, waar het product op de markt wordt gebracht op basis van zijn totale waarde, bestaande uit traditie, smaak, ethiek, gezonde eigenschappen, traceerbaarheid, betrouwbaarheid en continue aanvoer", zeggen Concetta en Alice Celeste van Tre C.

Kartonnen doosjes met tomaten van Tre C

"Alle tomaten worden geteeld onder het zorgvuldige oog van de teeltmanagers van Tre C. Dat is een geweldige kwaliteitsgarantie, maar niet de enige. Ons bedrijf beschikt over de GlobalGAP-, GRASP- en IFS-certificering", zeggen de Castigliones, die neven van elkaar zijn.

Het pakstation

Gezond, lekker en vooral vers
Tre C hanteert een strikte oogstplanning op basis van de vraag. Alle tomaten worden binnen twaalf uur geoogst en verzonden. Hierdoor zijn de tomaten op de markt lang houdbaar.

De kassen van Tre C

Fruit Logistica 2022 en uitdagingen voor de toekomst
"Onze aanwezigheid in Berlijn past met de doelstellingen van ons bedrijf", zeiden de bedrijfsmanagers tijdens de beurs. "Onze klanten en andere spelers in de toeleveringsketen ontmoeten is een moment van verrijking. We merken een goede interesse in ons product. Bezoekers van onze stand worden aangetrokken door de felrode kleur van de tomaten. Een ander in het oog springend element is de 100% plasticvrije, kartonnen verpakking van 500 gram. Tre C omarmt duurzaam keuzes en speelt al enkele jaren in op de vraag van de markt naar een milieuvriendelijk product. Nu willen we het internationaliseringsproces van ons bedrijf in een stroomversnelling brengen door de productie nog op te schalen en de marktlacune op te vullen die is ontstaan door de lagere oogst uit de belichte kassen omwille van de energiecrisis."

Voor meer informatie:
Società Agricola Semplice Tre C 
Tel: +39 3286139783 (Italië)
info@trecsicilia.it
www.trecsicilia.it


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven