Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Onderzoek haalbaarheid en interesse Cargoloop voor Greenport Aalsmeer

In samenwerking met het Amsterdam Logistics Board (ALB) doen vier studenten vanuit de Hogeschool van Amsterdam (HvA) onderzoek naar de haalbaarheid van Future proof Cargoloop, de vrachtversie van de hyperloop.

Het ALB heeft in 2021 bijgedragen aan een haalbaarheidsstudie naar de aanleg van een cargoloop tussen Noord- en Zuid-Holland. De resultaten hiervan zijn veel belovend, zo deelt Greenport Aalsmeer. De HvA studenten onderzoeken en specificeren nu deze informatie voor de Greenport Aalsmeer. Wat zijn nu precies de voordelen voor de Greenport? En hoe zal een toekomstige cargoloop eruit zien voor de Greenport?

Het toekomstige idee is om een samenwerking met de Schiphol Group aan te gaan en een hub te bouwen naast de zogenoemde 'Sierra Cargo terminal'. Met het zogenoemde 'Last Mile' principe worden de bloemen vanuit de greenport richting de Schiphol hub gereden of andersom. Dit om de kosten van de ontwikkeling aanzienlijk te drukken. Daarnaast profiteert niet alleen de greenport ervan maar ook andere bedrijven die via Schiphol hun vracht verschepen. Zo kan de pallet prijs gedrukt worden.

De studenten willen graag weten of transportbedrijven en andere bedrijven die intensief samenwerken met Greenport Aalsmeer geïnteresseerd zijn in het Cargoloop-concept. Hiervoor hebben zij een enquête gemaakt die via deze link is te openen.

Benieuwd naar de resultaten van het onderzoek? Medio juni geven de studenten een presentatie met de onderzoeksresultaten.

Bron: Greenport Aalsmeer

Publicatiedatum: