Syngenta stelt nieuwe paprika's voor

Tholen - In februari heeft Peter Colbers een tipje van de sluier opgenomen over Syngenta’s nieuwste paprikarassen in geel en in groen. De namen van deze rassen mag Syngenta nu eindelijk bekendmaken. In geel is dat Yelsto (Y08951) en in groen is dat Botiful (PR010215). Deze rassen hebben de afgelopen tijd uitstekende resultaten laten zien. Op dit moment heeft een aantal bedrijven de kassen er al vol mee staan.


Marcel Vis en Peter Colbers

Yelsto (Y08951) omvat volgens Syngenta het complete plaatje. Het gele paprikaras is productief, sterk tegen binnenrot en gemakkelijk in arbeid. Bovendien heef het ras een stabiel vruchtgewicht en een uitstekende houdbaarheid. Momenteel creëert Syngenta gedurende het seizoen verschillende video’s om de teler een goed beeld te geven van de sterke eigenschappen. Daarvan zijn de eerste twee video’s al op YouTube te vinden.

Een video-update uit februari is hier terug te zien

Botiful (PR010215) is de nieuwkomer in groen. Dit ras kenmerkt zich door de makkelijke zetting en snelle uitgroei. Een voordeel is daarnaast dat dit ras een trage verkleuring kent. Bovendien is Botiful generatief, geeft het een hoog vruchtgewicht aan de vruchten en heeft het een makkelijke zetting, waardoor je op snelheid kan telen. 


Botiful

Niet alleen in geel en groen is Syngenta hard bezig, maar ook in oranje en rood zijn er goede resultaten te zien. Er staan heel wat proeven uit voor deze kleuren en Syngenta ziet daarom de toekomst rooskleurig tegemoet.


Yelsto

Voor meer informatie:
Peter Colbers
Syngenta
Tel +31 (0)6 12 70 93 64
peter.colbers@syngenta.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven