Ontwikkeling van kassen hoog op Iraanse agenda

Het Iraanse ministerie van Landbouw richt zich op een programma voor de ontwikkeling van kassen, met als doel de productiviteit, de efficiƫntie en het beheer van het waterverbruik in de land- en tuinbouwsector te verhogen.

De ontwikkeling van de Iraanse tuinbouw zal niet alleen nieuwe werkgelegenheid scheppen, maar ook de niet-olie-export van het land doen toenemen en bijdragen tot het behoud van het milieu en de nationale water- en bodemvoorraden.

Darioush Salempour, de directeur van het Greenhouse Development Program van het Ministerie van Landbouw, vertelde in augustus jl. over de plannen van het ministerie voor de modernisering en renovatie van traditionele en oude kassen van het land: "Ons plan voor de komende 10 jaar is om meer dan 5.000 traditionele, houten en versleten kassen in het hele land te verbeteren en te renoveren."

Door de groeiende behoefte van de markt aan bloemen en sierplanten, maar ook aan groenten en zomergewassen buiten het seizoen, is de tuinbouw vandaag de dag een van de meest winstgevende landbouwsectoren geworden in Iran. Als alles goed gaat, zal dit jaar 3.200 hectare aan kassen worden gebouwd, en nog eens 686 hectare worden gerenoveerd.

Bron: www.tehrantimes.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven